En l'escorcolls'han requisat 260 ocells de 5 espècies protegides diferents (Agents Rurals)
Sabadell

Desmantellen una banda que traficava amb ocells d'espècies protegides a Sabadell

S'organitzaven en 3 grups per caçar els ocells protegits a Andalusia, transportar-los a Catalunya, i vendre'ls clandestinament

Actualitzat

Els agents rurals han desarticulat una organització delictiva dedicada a la tinença, el tràfic i el comerç d'espècies protegides, en aquest cas, ocells.

S'han intervingut en un domicili de Sabadell 260 ocells de cinc espècies diferents que provenien d'Andalusia, per després comercialitzar-los als mercats clandestins de diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els ocells, 117 caderneres, 68 pinsans comuns, 46 verdums, 15 passerells comuns i 14 pinsans mecs, estaven engabiats en males condicions. Durant l'escorcoll també es van intervenir documents relacionats amb les vendes il·lícites i 19.500 euros en metàl·lic procedents del comerç clandestí de fauna. Els fets poden constituir diversos delictes continuats contra la fauna, de maltractament animal i d'organització criminal.

Els animals intervinguts passaran una revisió veterinària i, després de la seva recuperació, es reintroduiran al medi natural.

Els ocell estaven engabiats en males condicions per la salut animal (Agents Rurals)


Banda organitzada i reincident

Es tracta d'un grup criminal reincident que el cos d'Agents Rurals feia mesos que els investigava i l'any passat ja els va requisar un miler d'ocells.
Des d'aleshores, els investigadors van detectar que els membres del grup delictiu, per evitar ser sorpresos i esquivar la vigilància policial, havia canviat el "modus operandi" utilitzant diferents vehicles llançadora per alertar de possibles controls policials i poder avisar el segon vehicle que transportava els ocells.

La banda durant dos anys ha fet periòdicament viatges des d'Andalusia fins a Catalunya i s'estima que ha pogut moure un total d'uns 10.000 exemplars d'ocells de diferents espècies i uns 150.000 euros al mercat negre en transaccions clandestines d'ocells.

Els animals es venien il·lícitament en mercats clandestins de l'àerea de Barcelona (Agents Rurals)

Segons el Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d'Agents Rurals que han fet la investigació, la banda s'organitzava en tres grups: els que caçaven furtivament els ocells a la província de Càdis; els que transportaven els animals d'Andalusia a Catalunya; i els que venien les aus en mercats clandestins de diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La persona a qui s'han intervingut els ocells també és reincident, condemnada fa poc per un delicte contra la fauna.

El cas està en mans del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell en coordinació amb la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

ARXIVAT A:
Medi ambientMaltractament animalPolicial
Anar al contingut