Desmantellen a Sils un taller clandestí on es falsificaven Ferraris

Desmantellen a Sils un taller clandestí on es falsificaven Ferraris

Desmantellen a Sils un taller clandestí on es falsificaven Ferraris

Actualitzat
Un dels vehicles falsificats que la policia espanyola ha comissat en una nau municipal de Sils (Selva) aquest 9 de febrer del 2017. Pla detall. (horitzontal)

Un dels vehicles falsificats que la policia espanyola ha comissat en una nau municipal de Sils (Selva) aquest 9 de febrer del 2017. Pla detall. (horitzontal)

ACN Sils.-La policia espanyola ha dut a terme un operatiu a nivell estatal per desmantellar una organització dedicada a la falsificació de Ferraris i altres marques d'alta gamma a partir de cotxes de gamma més baixa. Aquest dimarts, el cos va actuar a Sils (Selva) després de saber que s'havia instal·lat un taller de forma clandestina on es feien aquests treballs al polígon que hi ha a tocar de la carretera de Santa Coloma, a la C-63. Segons avança el 'Diari de Girona', la policia espanyola va muntar un ampli dispositiu que va acabar amb la detenció d'almenys dues persones que eren al taller en aquells moments i amb el comís dels cotxes falsificats, almenys nou. El cas està sota secret de sumari i no es descarten noves detencions.

La policia espanyola va tenir coneixement de la instal·lació, feia poc més dun mes, d'un taller il·legal al polígon que hi ha a tocar de la carretera de Santa Coloma, a la C-63. Aquest dimarts van desplegar un ampli dispositiu amb agents de fora de Girona per intentar enxampar-los 'in fraganti'. També van comptar amb el suport de la Policia Municipal de Sils. El resultat va ser la detenció d'almenys dues persones, que estaven al taller en aquell moment, i la confiscació d'almenys nou vehicles que es van traslladar a una nau de titularitat municipal i que posteriorment es van tapar amb una lona fosca. Segons publica el 'Diari de Girona', tots els vehicles comissats estan a mig muntar i gairebé només tenen el xassís. El que sí que duen és el logotip de la marca Ferrari en el lloc on el porten els vehicles originals. La policia creu que en aquest taller il·legal també es feien imitacions d'altres marques conegudes d'alta gamma. El cas es troba sota secret de sumari però el que sí que ha transcendit que aquesta operació s'emmarca en una investigació a nivell estatal per desmantellar una banda dedicada a la falsificació d'aquests vehicles des de diferents tallers. Posteriorment, la banda els venia a alts preus però mai al preu que es paga per un cotxe original d'aquestes marques. No és la primera vegada que la policia espanyola actua contra aquesta activitat il·legal. El 2013 van desmantellar dos tallers a Madrid i València on es feia el mateix però no només amb Ferraris sinó també amb Aston Martin. En aquell cas, els vehicles modificats es venien a través d'Internet per uns 40.000 euros -els originals costen 200.000 euros o més-. L'organització també els comercialitzava a banda de muntar-los. L'operació segueix oberta i no es descarten més detencions.