Vila-seca

Desmantellat a Vila-seca el laboratori de tractament de cocaïna més gran localitzat mai a Catalunya

Desmantellen el laboratori de tractament de cocaïna més gran localitzat fins ara a Catalunya. La cocaïna confiscada podria arribar a tenir un valor de fins 700.000 euros en venda a l'engròs, i de fins 1,2 milions en venda al detall.

RedaccióActualitzat

La policia espanyola ha desmantellat el laboratori de tractament de cocaïna més gran localitzat fins ara a Catalunya. De fet, es tracta del laboratori més gran descobert a l'Estat des del 2011, quan la policia va tancar a Madrid el més important d'Europa.

S'ha trobat en una masia de 15.000 metres quadrats en una zona rural aïllada de Vila-seca, camuflada com si fos una fàbrica de "souvenirs"

Els detinguts oferien els seus serveis a grups de narcotraficants i es dedicaven a extreure, processar i adulterar la droga, tasques per a les quals emmagatzemaven en el laboratori, habitatges i trasters de lloguer de Tarragona i Barcelona al voltant de quatre tones de substàncies químiques.

Precisament va ser la gran quantitat de químics comprats per aquest grup, com l'hidrocarbònic i l'èter -materials legals utilitzats habitualment en la producció de drogues-, el que va aixecar les sospites. Amb això, recuperaven la cocaïna dels suports on la camuflaven en origen per introduir-la a l'estat, com aliments, líquids, peces de roba, biodièsel, refrescos i objectes fets de cocaïna, com vaixelles.

En un segon estadi, la processaven per adulterar-la i la tallaven per augmentar la quantitat de producte, augmentant així també els ingressos per la venda, ja que, mentre que la droga confiscada tenia una puresa de fins al 97%, la que es ven a l'usuari ronda el 20%. En total, tractaven fins a 20 quilos setmanals de cocaïna.

Un sofà impregnat de droga

L'anomenada "operació Homer" va tenir com a dia clau el 16 de novembre, quan es va interceptar part dels membres transportant des de l'àrea metropolitana i fins a un pis de Salou un sofà que va resultar que estava impregnat de droga.

El total de cocaïna confiscada podria arribar a tenir al mercat negre un valor de fins 700.000 euros en venda a l'engròs, i fins 1,2 milions en venda al detall.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut