S'han intervingut un total de 252 quilos d'haixix. (Foto: Mossos d'Esquadra)
S'han intervingut un total de 252 quilos d'haixix. (Foto: Mossos d'Esquadra)

Desmantellada una xarxa de tràfic d'haixix entre diferents punts de l'Estat i Osona

S'han intervingut un total de 252 quilos d'haixix i s'han fet diversos escorcolls i operacions

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup que traficava amb drogues des de diferents punts de l'estat espanyol fins a la comarca d'Osona. Cinc persones han estat detingudes i hi ha una ordre de crida i cerca internacional per a quatre més. No es descarten més detencions.

La investigació va començar el mes de juliol, quan els Mossos van saber que es faria un transport de droga per la C-17. Dos dels acusats van ser interceptats a Malla mentre circulaven amb dos turismes: un funcionava com a vehicle d'avançada i l'altre transportava 67 quilos de droga. Viatjaven tres persones als vehicles, però una es va poder escapar. Es va ordenar l'ingrés a presó per a un dels detinguts.

Després de l'operació, els agents van determinar que els dos detinguts pertanyien a una organització que traficava amb haixix a la comarca d'Osona. Es van identificar tres persones més relacionades amb el grup, però tots tres havien fugit al Marroc, d'on eren originaris. A principis d'octubre, però, es va detectar que un d'ells havia tornat a Catalunya i que s'allotjava en un pis llogat a Terrassa.

Es va comprovar que el sospitós es relacionava periòdicament amb una altra persona que regentava un negoci a la ciutat i que presumptament estaria relacionada amb el comís de Malla. Les investigacions van revelar que participava directament en el transport d'haixix que feia un dels investigats i que es desplaçava al sud de la Península Ibèrica i a Madrid per aconseguir quantitats indeterminades de droga que posteriorment distribuïa.

Els Mossos van intervenir la droga abans que es vengués. Es van fer tres entrades i escorcolls a Terrassa i es van detenir tres persones més. En un d'aquests escorcolls es van trobar 185 quilos d'haixix, així com una pistola simulada i una carrabina. També es va trobar documentació, bàscules de precisió, dispositius electrònics, un comptador de bitllets, diversos telèfons mòbils i diners en metàl·lic.

Dos dels tres detinguts a Terrassa ja han ingressat a presó. Es considera que l'organització ha quedat desactivada, i els Mossos segueixen treballant per detenir la resta d'identificats, per als quals s'ha emès una ordre internacional de detenció.

Anar al contingut