Imatge d'algunes de les carpes comissades pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra als pescadors furtius. (Horitzontal)
Imatge d'algunes de les carpes comissades pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra als pescadors furtius. (Horitzontal)

Desmantellada una xarxa de pesca furtiva a Lleida amb la identificació de sis persones i el comís de 280 quilos de peix

Actualitzat

ACN Lleida.-Els Agents Rurals han desmantellat una xarxa de pesca furtiva de carpes que actuava en diferents indrets de les comarques de Lleida. El cos, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, van identificar sis persones i van comissar un total de 280 quilos de carpes i silurs, a més de diferents estris per pescar furtivament. Una d'aquestes persones va ser detinguda pels Mossos perquè tenia una ordre de detenció emesa per un jutjat de Saragossa. Aquest grup ja va ser sorprès el 9 febrer practicant la pesca furtiva a l'estany d'Ivars i Vila-Sana (Pla d'Urgell), un espai natural protegit i refugi de pesca. En aquella ocasió, els Agents Rurals van sorprendre cinc persones i a les quals va comissar una xarxa de 120 metres i una embarcació pneumàtica.

Les investigacions van portar els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra fins a l'espai que el grup utilitzava com a magatzem, fet que va permetre desarticular aquesta xarxa. Entre els diferents elements que utilitzaven per a la pràctica de la pesca furtiva, també s'ha intervingut una bàscula de grans dimensions i diferents safates amb captures preparades per vendre. Els indicis recollits per ambdós cossos apunten que el grup estava professionalitzat i que estaria preparat per distribuir el peix capturat (carpes i silurs) a altres punts d'Europa per tal de comercialitzar-les. Els Mossos van detenir una de les persones identificades, atès que tenia vigent una ordre de cerca i detenció d'un jutjat de Saragossa. Ara, els Agents Rurals elaboraran atestat penal per presumptes delictes contra la salut pública i la protecció de la fauna.Operació contra el tràfic de carpesEl maig de 2019 el Cos d'Agents Rurals conjuntament amb la policia espanyola ja van fer una intervenció a Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) contra una xarxa internacional de tràfic de carpes i silurs. Aquella operació, coordinada per l'agència europea Eurojust, va comportar la detenció de set persones i el comís quatre tones de peix.

Anar al contingut