Un dels detinguts tenia una ordre europea de detenció d'Itàlia (Mossos d'Esquadra)

Desmantellada una xarxa de cultiu i tràfic de marihuana amb 14 detinguts a Tarragona

Es van escorcollar plantacions a cases i naus de Tarragona, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Querol, Mont-roig, l'Ametlla i Vic, i tres domicilis a Vila-seca i a Salou

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa de cultiu i tràfic de marihuana al Camp de Tarragona. La policia ha detingut 14 persones de les quals 5 han ingressat a la presó preventiva per ordre del jutge. A l'operació s'han fet 9 escorcolls a naus industrials i cases unifamiliars on s'han intervingut més de 50 quilos de cànnabis, preparat per a la venda.

Relacionat amb el cas, els Mossos van detenir dilluns, 5 de juliol, 14 persones, d'edats compreses entre els 20 i els 51 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

Entre els detinguts hi havia un home sobre el qual constava una ordre europea de detenció d'Itàlia per salut pública.

Mossos d'Esquadra
Les instal·lacions, d'alt nivell amb gran consum de llum, tenien connexions fraudulentes (Mossos d'Esquadra)

Xarxa de cultiu i tràfic de marihuana

La investigació va començar a finals de l'any passat quan la policia de Salou va tenir coneixement que un grup de persones estaven cultivant i distribuint grans quantitats de marihuana. El cas, batejat com a Koman, va passar al cos d'Investigació Criminal dels Mossos que van poder identificar alguns dels que estarien a la cúpula del grup criminal.

Els caps, de nacionalitat estrangera, utilitzaven compatriotes per fer de masovers de les diferents plantacions que tenien en naus industrials o en domicilis situats en zones de poc pas. Es tracta de cultius intensius que tenien distribuïts per tenir tots els estats de creixement possibles de les plantes, i aconseguir entre 4 o 5 collites de cabdells de marihuana a l'any.

Es van localitzar 6 immobles amb instal·lacions d'alt nivell per a les quals havien fet connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica amb alts consums de llum.

Es van intervenir 2600 plantes de cànnabis (Mossos d'Esquadra)

Dispositiu policial

La investigació va culminar el 5 de juliol amb una operació policial durant la qual es van fer 9 escorcolls i es van detenir 12 persones. Després se'n van detenir dues més.

Els registres es van fer als municipis de Tarragona, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Querol i Mont-roig del Camp, al Baix Camp; l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre, i Vic, a Osona; i a un domicili de Vila-seca i dos a més Salou, al Tarragonès. 

Els agents van intervenir més de 2.600 plantes de cànnabis, 54 quilograms de cabdells preparats per vendre i també van trobar 21.400 euros en efectiu i diferents instruments destinats al cultiu intensiu de marihuana.

Dijous, el jutge va decretar l'ingrés a presó per a 5 dels 14 detinguts i llibertat amb càrrecs per a la resta. Els va retirar el passaport amb la prohibició de sortir del país.

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesCànnabisMossos d'Esquadra
Anar al contingut