Un grup que protesta contra l'emergència climàtica ha desinflat rodes al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona
Un grup que protesta contra l'emergència climàtica ha desinflat rodes al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona (@seibur_)
Barcelona

Desinflen rodes de cotxes a Sarrià en una acció contra la crisi climàtica a Barcelona

El col·lectiu The Tyre Extinguishers, que centra la seva lluita en els SUV i els 4x4, ha reivindicat l'acció

RedaccióActualitzat

Alguns veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona s'han despertat aquest dijous amb les rodes dels seus cotxes desinflades. Però, en aquest cas, la policia no ha hagut d'investigar per trobar els culpables.

El col·lectiu The Tyre Extinguishers, que es podria traduir com Els Extintors de Pneumàtics, ha reivindicat l'acció. Aquest grup d'activistes té una manera de protestar contra l'emergència climàtica molt particular: desinflen les rodes dels cotxes perquè no puguin circular i, per tant, no puguin contaminar.

"Preferim estar a casa i passar temps amb les nostres famílies, però l'emergència climàtica ens obliga a actuar. No ens podem permetre un tipus de cotxe com el seu com a societat perquè conduir-los en zones urbanes té conseqüències enormes per als altres."

Tot i els inconvenients ocasionats als veïns, els Mossos d'Esquadra han explicat que l'acció no tindrà cap mena de recorregut penal perquè no ha ocasionat danys permanents. A més, també han confirmat que cap veí ha presentat denúncia.


Desinflar rodes per protestar contra la crisi climàtica

La lluita d'aquesta organització se centra en alguns models concrets de cotxes, com els SUV i els 4x4, dels quals diuen que són "un desastre per al clima del planeta". A banda d'aquests tipus de vehicle, també denuncien els vehicles híbrids i elèctrics que, segons ells, "encara necessiten més energia i més materials".

"Volem deixar clar que el vostre cotxe suposa un problema i esperem que hi pugueu reflexionar."

The Tyre Extinguishers explica a la seva pàgina web que han decidit "prendre mesures perquè els governs i els polítics no han pogut protegir-nos".

El col·lectiu va començar a actuar en diferents ciutats d'Europa a principis de l'any 2022. Bristol, Lisboa o Copenhaguen han estat alguns dels seus objectius. El penúltim, abans de Barcelona, va ser Berlín, on van desinflar 50 rodes de fins a 43 cotxes.

ARXIVAT A:
PolicialCrisi climàtica
Anar al contingut