Les dones dediquen 10 hores més que els homes a les feines de casa

Desigualtat de gènere: les dones dediquen 10 hores més que els homes a les feines de casa

Més de la meitat dels homes assegura que preferiria no tenir-ne cap

Actualitzat

L'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió mostra que la igualtat de gènere encara està lluny d'aconseguir-se. La societat continua mantenint els estereotips: les dones assumeixen les tasques de la llar i la cura dels infants i els homes s'ocupen de les petites reparacions.

Així es mostra als resultats de l'enquesta sobre qüestions de gènere: l'home dedica unes 12 hores la setmana a feines domèstiques, deu menys que les dones, que n'hi dediquen de mitjana 22 hores i mitja.

Dedicació a les tasques domèstiques en hores entre homes i dones

Les desigualtats s'evidencien quan es desglossa en tasques concretes. El 22,2% dels homes cuinen a casa i, les dones ho fan el 65,9%.

Un de cada deu homes fa la bugada, en canvi, un 75% de les dones s'ocupa de posar i estendre la rentadora. Amb uns resultats similars es presenta la tasca de la neteja.

Només el 9,6% dels homes s'ocupen d'escombrar, fregar o treure la pols. Elles, el 60,7%.

Dedicació a les tasques domèstiques (%) entre homes i dones

En canvi, en petites reparacions les xifres s'inverteixen. Un 78,2% dels homes s'ocupa d'aquestes tasques respecte al 9,3% de les dones.

En general, qui està al cas de les necessitats domèstiques són les dones amb un 66,5%, contra el 12% dels homes.


La cura dels infants recau, encara, en les mares

Més de la meitat de les mares deixen d'anar a la feina per cuidar el fill malalt. Els pares, molt menys, un 14,3%.

Un 24% més de mares van als parcs amb els seus fills. Això pot estar lligat a una altra qüestió que es mostra a l'enquesta: un 36,4% de les dones busquen un treball a temps parcial per tenir cura dels fills, els pares tan sols el 15,6% ho fa per aquest motiu.

Diferència entre homes i dones pel que fa a la dedicació als infants

Fins i tot, elles demanen 10 vegades més permisos per interrompre la feina. I un 33,3% va abandonar la feina quan va tenir una criatura.


Les dones són susceptibles a rebre "floretes" amb bona intenció

Els resultats de les 1.500 enquestes fetes mostra que un 34,9% dels homes creu que diuen compliments sense cap mala intenció.


Gairebé la meitat dels homes no se sent còmode amb una cap

És destacable la presència de desigualtat de gènere encara existeixen en la societat. I és que un 46,7 dels homes han assegurat que se senten incòmodes tenint una dona com a cap a la feina.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut