Desi, la gossa pigall que es llicencia i surt a l'orla de la Facultat d'Història

Desi, la gossa pigall que es llicencia i surt a l'orla de la Facultat d'Història

Una gossa labrador retriever ha acompanyat el seu propietari els quatre anys de carrera a la Facultat d'Història de la Universitat de Castella-la Manxa

RedaccióActualitzat

Desi, una gossa labrador retriever que ha acompanyat durant tots els estudis universitaris el seu propietari, apareix orgullosa a l'orla amb els llicenciats de l'última promoció del Grau d'Història de la Universitat de Castella-la Manxa.

Abel Beldad Serrano va perdre la vista als 56 anys per una neuropatia degenerativa irreversible. Va ser llavors que es va plantejar fer l'accés a la universitat per a persones de més de 45 anys i començar a estudiar Història. La seva gossa pigall, la Desi, l'ha acompanyat a totes les classes, als exàmens, a les hores al bar de la facultat i també en les llargues hores d'estudi de la carrera des del 2018.

Quatre anys més tard, la Desi és una de les protagonistes de la fotografia de l'última promoció de llicenciats. Ha estat la sorpresa de l'orla, però a cap dels 24 companys de l'Abel i la Desi els ha estranyat la seva aparició, perquè a l'aula la Desi era una més.

La història de l'Abel és una història de superació. Quan va perdre la visió, pràcticament d'un dia per l'altre, tenia el graduat escolar que havia aconseguit en un centre d'educació per a adults mentre treballava en un bar. No sabia llegir braille. Tot i això, es va preparar per fer les proves d'accés a la universitat i les va superar. Després van venir els quatre anys del grau d'Història, sempre acompanyat de la Desi.

L'Abel no és encara llicenciat, li falta alguna assignatura i el treball final de grau per obtenir el títol. Però ni ell ni la Desi han volgut renunciar a aparèixer a l'orla amb la resta de companys de la promoció 2018-2022.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut