Desfilen les primeres dones manaies de Banyoles, després de 150 anys de tradició

La participació de dones va ser aprovada pel Manípul de Manaies en l'última assemblea anual

RedaccióActualitzat

Després de 150 anys de tradició, els manaies de Banyoles han obert la porta oficialment a la participació de les dones a les desfilades. Es dona així resposta a una reclamació que cada vegada atenen més agrupacions d'armats. 

La Clara Luengo és una de les noies que aquest diumenge s'ha pogut guarnir amb la vestimenta pròpia dels manaies. Una tradició familiar que ara també pot seguir.

"És com un somni. Tinc 18 anys i fa 18 anys que jo agafava l'escombra i ho feia per casa. El meu pare ho és, el meu germà ho va ser, el besavi de la meva mare, el pare de la meva mare, el meu avi..."

 

 

La participació de dones va ser aprovada pel Manípul de Manaies en l'última assemblea anual, i es va trencar així una barrera vigent durant els més de 150 anys de tradició a la ciutat.

La sortida jove, que es fa des de fa 7 anys, està integrada per 64 joves menors de 25 anys, 7 dels quals són noies. La majoria formen part de la banda, i tornaran a desfilar en la resta de sortides dels Manaies, dijous i divendres vinent.

 

 

El públic assistent ha celebrat la incorporació femenina i Miquel Rustullet, vicepresident del Manípul de Manaies, ha explicat que la participació està oberta a tothom i "a qualsevol part de la formació". 

Els Manaies de Banyoles són els únics que poden desfilar al costat d'un estany. Però la presència de noies i dones a les desfilades d'armats cada vegada és més habitual.

 

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut