Desesperació i suïcidis als creuers amb 80.000 treballadors atrapats per la Covid

Dos mesos després que baixessin els últims passatgers, ells encara no han pogut desembarcar ni tornar a casa

RedaccióActualitzat

El coronavirus ha aturat en sec la indústria dels creuers, que no sap quan podrà tornar a operar ni tampoc si tindrà les tripulacions a punt. Sobretot perquè en més de 150 vaixells encara hi ha uns 80.000 treballadors atrapats que no poden tornar als Estats Units. Dos mesos després que baixessin els últims passatgers, ells encara no han pogut desembarcar ni tornar a casa. Estan cada cop més desesperats i ja hi ha hagut suïcidis a bord.

Són víctimes del tancament de fronteres mundial i d'una muntanya de requisits extrems de seguretat que els impedeixen tocar terra. Hi ha hagut almenys 3 suïcidis, vagues de fam i protestes a bord de vaixells que fins ara servien per fer viatges de luxe i plaer.

Excepte els treballadors essencials, la resta fa setmanes que no cobren i no tenen totes les despeses pagades. Les companyies asseguren que han aconseguit repatriar part de la tripulació i que si no en poden treure més és perquè els països on haurien de desembarcar posen condicions impossibles o caríssimes o sovint es desentenen dels seus ciutadans.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Precarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut