Tarragona

Desenvolupen un programari gratuït per a persones amb paràlisi cerebral

L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona i l'empresa CREA Sistemas Informáticos han desenvolupat una aplicació d'activitats lúdiques pensada per a persones amb diverses discapacitats. La primera versió pública del projecte SITPLUS ha estat presentat aquest dilluns pels seus creadors després de gairebé tres anys d'investigació, desenvolupament i intervencions directes amb persones amb paràlisi cerebral de la demarcació de Tarragona.

Actualitzat
Segons fonts de l'APPC, l'aplicació ofereix noves formes d'interacció basades en la visió artificial i la veu per generar un resultat immediat en forma d'imatge i so. Aquesta eina, doncs, permet una interacció contínua a distància, assequible per a la majoria de persones amb diverses discapacitats, i es pot fer servir com a plataforma experimental per a jocs, música i art interactiu.

Les sessions experimentals que l'APPC ha dut a terme per al projecte SITPLUS demostren que aquesta aplicació no només "és útil per a moltes persones amb afectacions moderades i greus, sinó que també resulta molt motivadora per aquells usuaris amb afectacions més lleus".

Amb la publicació de l'eina i l'espai web dedicat al projecte, es persegueix un doble objectiu: per una banda, oferir de forma totalment gratuïta aquesta tecnologia a familiars i entitats i, de l'altra, obrir una porta a la col·laboració per millorar el programari. Ja hi ha diverses entitats d'arreu de l'Estat que col·laboren en el projecte.
Anar al contingut