L'aplicació 'appmiclinica' per a pacients amb càncer de mama que participen en assajos clínics
L'aplicació 'appmiclinica' per a pacients amb càncer de mama que participen en assajos clínics

Desenvolupen a Lleida una aplicació per a pacients de càncer de mama que participen en assaigs clínics

Actualitzat

ACN Lleida - L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) han impulsat l'aplicació 'appmiclinica' per a pacients de càncer de mama que participen en assaigs clínics. En concret, aquesta eina les informa sobre investigacions recents dels diferents tipus de càncer. A més, dona informació sobre la malaltia i consells sobre alimentació i exercici. El projecte està encapçalat pel metge adjunt del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Arnau de Vilanova i investigador del Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l'IRBLleida, Serafín Morales. L'aplicació ha estat desenvolupada pel Servei d'assessorament i desenvolupament eHealth (SADeH) de la Universitat de Lleida (UdL).

L'aplicació té una part accessible per a totes les persones amb informació general sobre el càncer de mama, la seva prevenció i consells sobre alimentació i exercici. A més, compta amb una part privada, amb una clau d'accés, pensada per a les persones que participen en assaigs clínics les quals reben informació del tipus de càncer en concret que pateixen. Des de la unitat d'Assaigs Clínics de l'IRBLleida s'acompanya a la persona en el seu registre i s'explica com poden trobar informació en detall sobre el seu cas.  

L'aplicatiu compta amb l'apartat 'La ciencia avanza', que permetrà als usuaris conèixer les últimes publicacions científiques, projectes i debats sobre la investigació del càncer de mama. Tota aquesta informació és fiable i està avalada per la comunitat científica. L'appmiclinica també permet als usuaris contactar amb un especialista indicant el correu electrònic, el motiu de la consulta i el missatge.

"Pretén ser una eina d'informació fiable i contrastada que permeti a les persones usuàries estar al dia de les últimes novetats i evitar confusions davant la gran quantitat d'informació", assenyala el doctor Serafín Morales. "També intenta que les pacients que es troben participant en assajos clínics estiguin ben informades del mateix i connectades a la nostra unitat de manera àgil i senzilla", afegeix.

Anar al contingut