Barcelona

Desenes d'entitats s'uneixen per defensar la conservació dels espais naturals

El sector ambiental i ecologista, les institucions científiques i el sector professional del medi natural treballen junts per denunciar, segons han declarat, l'intent del govern de la Generalitat de desmantellar les polítiques de conservació de la natura

Actualitzat

Des del Parc de Collserola, passant pel Delta del Llobregat o el Montseny aquest cap de setmana es fan diverses accions reivindicatives en defensa dels espais naturals protegits

Desenes d'entitats de diverses comarques es coordinen en unes jornades classificades d'històriques per fer-ho possible. Aquesta iniciativa, convocada per la Comissió en Defensa del Patrimoni Natural, de la que formen part Ecologistes en Acció, és la primera, amb aquestes característiques, que es fa a Catalunya.

Ja fa tres anys, el sector ambiental i ecologista, les institucions científiques i el sector professional del medi natural treballen junts per denunciar, segons han declarat, l'intent del govern de la Generalitat de desmantellar les polítiques de conservació de la natura, a base de retallades pressupostàries. També es queixen de la reducció i control polític sobre el personal públic que hi treballa. Així es manifesta Jaume grau d'ecologistes en Acció:

"La voluntat política del Departament d'Agricultura és desmantellar les polítiques de conservació de la natura per afavorir determinats interessos econòmics. La reducció de més del 60% del pressupost en aquest àmbit així ho demostra".

A més, davant d'aquesta situació, les diferents entitats han trobat oportú portar al carrer aquestes reivindicacions i alhora conscienciar la població de la importància de conservar la natura en general i els espais naturals protegits en particular ja que formen part del patrimoni natural. Per això en aquestes jornades del cap de setmana s'han convocat accions, com marxes a peu o en bicicleta, a diferents indrets de Catalunya.

Els convocants volen interpel·lar a la societat i també als partits polítics que concorren a les eleccions municipals sobre la necessitat de conservar els espais naturals protegits pròxims a les ciutats i pobles de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut