Un grup de veneçolans celebrant a Barcelona la victòria de l'oposició
Un grup de veneçolans celebrant a Barcelona la victòria de l'oposició
Barcelona

Desenes de veneçolans celebren a Barcelona la victòria de l'oposició al chavisme

La concentració ha estat convocada per l'Associació SOS Veneçuela per "celebrar la nova majoria a l'Assemblea Nacional i el triomf aclaparador de l'oposició en els comicis"

Actualitzat

Un centenar de veneçolans s'ha concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per celebrar la victòria de la coalició opositora al chavisme a les eleccions legislatives d'aquest diumenge. La concentració ha estat convocada per l'Associació SOS Veneçuela per "celebrar la nova majoria a l'Assemblea Nacional i el triomf aclaparador de l'oposició en els comicis".

"I ja ha caigut, aquest govern ja ha caigut", han cridat a l'uníson els veneçolans reunits davant de l'Ajuntament de Barcelona, també cantat l'himne veneçolà, i han cridat càntics a favor de l'oposició antichavista. Durant l'acte, Adriana Rubial, de SOS Veneçuela, ha pronunciat un discurs en el qual ha dit que "ara comença el camí de la tornada a casa" i ha recordat la repressió soferta per l'oposició veneçolana: "Els traurem de la presó", ha destacat Rubial entre crits d'"Amén" dels assistents.

Els ciutadans veneçolans -uns 25.000 a Catalunya, Balears i Aragó, segons SOS Veneçuela- no van poder votar en les eleccions legislatives de diumenge, però des de l'associació van organitzar una "votació simbòlica" que va reunir diversos centenars de persones a la plaça d'Urquinaona de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut