Multitudinària manifestació a València (Foto: EFE)
Fonts de l'organització han assenyalat que a València s'han congregat més de 200.000 persones.(Foto: EFE)
València

Desenes de milers de persones es manifesten al País Valencià contra les retallades de la Generalitat

Desenes de milers de persones, segons els sindicats, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a València, Alacant i Castelló contra les mesures d'ajust posades en marxa per la Generalitat en el sector públic sota el lema 'No a les retallades en els serveis públics, depuració de responsabilitats al Consell '.

RedaccióActualitzat
Fonts de l'organització han assenyalat que a València s'han congregat més de 200.000 persones, 60.000 més ho han fet a Alacant i 30.000 a Castelló en una nova mobilització contra el decret-Llei aprovat el mes passat per la Generalitat per reduir la despesa en el sector públic i aconseguir un estalvi superior als 1.000 milions d'euros.

A València, la marxa ha sortit puntual des del carrer Xàtiva al so de xiulets, botzines i tambors, i ha seguit pel carrer Colom per arribar fins al passeig de l'Albereda, on una periodista de RTVV, Xelo Miralles, s'ha encarregat de fer el parlament que ha donat per acabada la manifestació.

Els assistents han corejat insistentment lemes com 'no a les retallades' i han demanat també la dimissió del conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela.

Els manifestants també han criticat l'actuació policial a les protestes estudiantils  i han demanat la dimissió de la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, amb una parada davant de la seu de la delegació. També Xelo Miralles ha condemnat la "repressió" policial dels últims dies a la protesta del Lluís Vives i ha cridat, davant l'aplaudiment dels assistents, 'Som el poble, no l'enemic' i ha demanat la llibertat sense càrrecs per a tots els detinguts. Entre els assistents, s'han corejat consignes com 'menys fustes i més llapis'.

A Alacant, la manifestació s'ha iniciat a l'estació de Renfe, a l'avinguda de Salamanca, i la marxa de Castelló ha sortit a la Plaça de les Aules. A les tres capitals, la marxa ha comptat amb la presència dels màxims responsables sindicals.
Anar al contingut