Els manifestants envoltats de policies.
Repressió contra ucraïnesos europeistes.
Kíev

Desenes de ferits i detinguts a la manifestació d'europeistes ucraïnesos aquesta matinada a Kíev

Desenes de ferits i detinguts en la manifestació d'europeistes ucraïnesos aquesta matinada a Kíev. La policia dissol els manifestants que protestaven contra la decisió del president Ianukóvitx, que ahir va formalitzar la negativa a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

RedaccióActualitzat

Desenes de ferits i detinguts a la manifestació d'europeistes ucraïnesos aquesta matinada a Kíev. La policia ha dissolt els manifestants que protestaven contra la decisió del president, Víktor Ianukòvitx, que ahir va formalitzar la negativa a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

La marxa d'ahir a Kíev contra la decisió del president ucraïnès de distanciar-se de la Unió Europea ha acabat amb desenes de ferits i de detinguts després que la policia ha dispersat la manifestació. Al final de la cimera que es va fer ahir a Vílnius, el president ucraïnès va celebrar el fet que la Unió Europea hagi optat per mantenir la porta oberta per si l'exrepública soviètica s'hi repensa.

Ianukóvitx creu que el país necessita temps per analitzar si es donen les condicions necessàries per a la firma de l'acord. Aquesta, però, no és la visió dels proeuropeus, que veuen en la decisió del president una retallada de drets fonamentals encoberta, que deixa el país més a prop d'oligarquies com Bielorússia. Així ho va expressar la filla de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko, que, davant la decisió del president, continuarà empresonada sense unes mínimes garanties legals.

 

 

Anar al contingut