Aldarulls entre catòlics i protestants a Belfast l'estiu passat
Aldarulls entre catòlics i protestants a Belfast l'estiu passat
Belfast

Desenes de ferits en enfrontaments entre protestants i catòlics a Belfast

Desenes persones han resultat ferides a Belfast, capital d'Irlanda del Nord, en enfrontaments entre protestants probritànics i catòlics proirlandesos aquest dilluns a la nit. Un policia ha resultat ferit a l'ull i dos joves protestants han rebut impactes de bala a les cames. Els fets s'han produït al barri catòlic de Short Strand, situat en una zona majoritàriament protestant. Es tracta dels pitjors aldarulls dels últims 10 anys a Irlanda del Nord.

Actualitzat
Els carrers d'aquesta zona de la ciutat s'han convertit en un autèntic camp de batalla. Tots dos bàndols s'han atacat amb pedres, maons, bombes incendiàries, bombes de fum i, fins i tot, alguns trets que van ferir dos joves.

La policia ha confirmat que els aldarulls han estat orquestrats per la Força de Voluntaris de l'Ulster (UVF), un grup paramilitar unionista. Als membres de l'UVF, la majoria amb la cara tapada i vestits de camuflatge, s'hi han afegit nombrosos joves protestants pertanyents a famílies probritàniques, que han atacat diverses cases de famílies catòliques. El Sinn Féin, antic braç polític de l' Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), acusa aquesta organització d'atacar primer els catòlics residents en aquesta zona de la ciutat. Segons l'alcalde de Belfast, Niall O'Donnghaile, del Sinn Féin, l'atac va ser "clarament orquestrat i premeditat".

El balanç final és de desenes de ferits, dos dels quals de bala. Tot plegat s'ha produït a les portes de la temporada de desfilades unionistes que cada any protagonitzen les congregacions orangistes partidàries d'un Ulster protestant i unit a la Gran Bretanya.
Anar al contingut