Vigo

Més de 300 ferits a Vigo en enfonsar-se una plataforma de fusta durant un festival

Alguns dels ferits han quedat atrapats a les restes de la plataforma i altres han caigut al mar

RedaccióActualitzat

Més de 300 persones han resultat ferides a Vigo aquesta matinada de diumenge a dilluns quan s'ha enfonsat una plataforma de fusta del passeig marítim de la ciutat.

L'enfonsament ha passat durant l'actuació del raper mallorquí Rels B al Festival O Marisquiño, que se celebra a la ciutat gallega. La gran majoria de ferits són lleus.

Quan s'ha ensorrat la plataforma diverses persones han quedat atrapades entre les fustes i algunes fins i tot han caigut al mar. De seguida han arribat ambulàncies i serveis d'emergència per atendre els ferits.

 

Més tard equips de submarinistes han bussejat per comprovar que no hagués quedat cap persona a l'aigua. S'ha descartat que hi hagi víctimes mortals. En un primer moment alguns mitjans locals han xifrat el nombre de ferits en 130, quatre d'ells greus, però poc després de les 8 del matí d'aquest dilluns el balanç ha pujat a 266, cinc dels quals greus. Més tard la xifra total ha passat dels 300.

Plataforma en estat deficient

Tres dels cinc ferits greus estan ingressats a l'hospital Álvaro Cunqueiro i els altres dos, a la clínica Povisa de la ciutat. Tenen fractures i alguns d'ells fins i tot traumatismes cranioencefàlics, malgrat que les seves vides no corren perill. En total hi ha nou ferits ingressats en hospitals, dos dels quals són menors.

 

La plataforma que s'ha ensorrat era al port de Vigo, a l'anomenat parc d'As Avenidas, a prop de la seu de la Xunta de Galícia a la ciutat, i ja s'havia alertat del seu deficient estat de conservació. S'ha enfonsat amb centenars de persones a sobre que seguien l'actuació del raper.

L'alcalde de Vigo, Abel Caballero, del PSOE, ha destacat que la immensa majoria dels ferits siguin lleus, i que no es temi per la vida dels greus.

En Marea acusa l'ajuntament i el port

Usuaris del port esportiu que hi ha al costat de la plataforma enfonsada han assegurat als mitjans aquest dilluns que ja fa anys que les pilones de formigó sobre les que s'aguantava estaven en molt mal estat i que no els ha estranyat gens que s'enfonsés.

En aquest sentit, la coalició d'esquerres En Marea ha assenyalat l'ajuntament i el port de Vigo com a responsables de l'accident. Segons han afirmat en un comunicat, feia 20 anys que no es feia cap manteniment de la plataforma:

"Aquestes administracions haurien d'haver atès a les seves responsabilitats, i si no tenien clar de qui depenia el manteniment, haurien d'haver anat als jutjats per aclarir la situació."

Per la seva banda, els organitzadors del festival han assegurat que tenia tots els permisos corresponents i complia amb els requisits de seguretat establerts legalment.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut