L'embarcació que transportava les persones que han naufragat (Reuters)

Desenes de desapareguts a Grècia pel naufragi d'una embarcació procedent de Turquia

S'han rescatat una trentena de persones amb vida i es busquen més de cinquanta desapareguts

Redacció/AgènciesActualitzat

Naufragi mortal a les costes de Grècia. Hi ha desenes de migrants desapareguts d'una embarcació procedent de Turquia. La guàrdia costanera ha rescatat gairebé una trentena de persones amb vida i en busca una cinquantena més que estarien desaparegudes.

A l'embarcació, que ha bolcat a les aigües del mar Egeu, davant l'illa de Càrpatos i al sur de l'illa de Rodes, hi viatjaven, sobretot, afganesos, iraquians i iranians.

El vaixell havia sortit d'Antalya, Turquia, i hi anaven unes 80 persones, segons han explicat els supervivents a la guàrdia costanera de Grècia. Les operacions de recerca continuen enmig d'un fort vent i onatge.

En els últims mesos, la ruta migratòria entre Turquia i Grècia ha tornat a anar a l'alça, però molt lluny de les xifres dels anys 2015 i 2016, quan es va convertir en la principal entrada a Europa. Llavors eren sobretot sirians que fugien de la guerra.  

Una altra ruta migratòria que continua molt activa és la de les illes Canàries. Dimarts a la nit els equips de rescat van trobar un cadàver a l'interior d'un cayuco.

La resta del passatge, una seixantena de persones, sobretot subsaharianes, van poder desembarcar a Gran Canària, tot i que amb símptomes d'esgotament i deshidratació.


Salpa el vaixell insígnia d'Open Arms

Les morts al mar no s'aturen i l'Open Arms Uno, el nou vaixell insígnia de l'organització Open Arms que és a Barcelona des del maig, ha salpat aquest dimarts. Anirà cap al Mediterrani central per a la seva primera missió humanitària

L'Open Arms Uno a Barcelona (ACN/Blanca Blay)

 

L'ONG ja té a la zona un altre veler, l'Astral, en missió de vigilància i assistència i espera que tenir les dues embarcacions a la zona els permeti no deixar cap vida a la deriva.

En els darrers dies, l'Astral ha intervingut en nombroses operacions que han permès salvar més d'un centenar de persones al Mediterrani Central. L'embarcació havia estat aturada fins ara, ja que ha hagut de superar vuit mesos d'obstacles burocràtics per poder salpar.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTurquiaGrècia
Anar al contingut