Empleats de Bic Graphic a Tarragona amb cartells de protesta per l'ERO d'extinció que preveu 136 acomiadaments, el 2 de maig del 2017. (Ho…
Empleats de Bic Graphic a Tarragona amb cartells de protesta per l'ERO d'extinció que preveu 136 acomiadaments, el 2 de maig del 2017. (Horitzontal)

Desconvoquen la jornada de vaga d'aquest dijous a Bic Graphic

ACN Tarragona.-Els treballadors de Bic Graphic a Tarragona han desconvocat la jornada de vaga prevista per demà dijous per rebutjar els 136 acomiadaments previstos a l'ERO que ha presentat la direcció. CCOO ha anunciat que suspèn l'aturada a l'espera de com avanci la reunió prevista amb els responsables de la firma per aquest mateix dijous. El sindicat confia que la trobada servirà per negociar la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació i per abordar un pla de viabilitat. Tot i la desconvocatòria, els treballadors adverteixen que, de moment, segueixen vigents les aturades previstes pels dies 9 i 15 de maig.

La de demà havia de ser la segona jornada de vaga després que ahir dimarts els treballadors aturessin l'activitat a Tarragona i es mobilitzessin a les portes de la fàbrica. Segons CCOO, l'aturada va ser secundada per gairebé el 100% de la plantilla, fet que el sindicat interpreta com "una mostra clara de rebuig a la destrucció de llocs de treball". L'ERO presentat per la direcció preveu extingir el contracte de 136 persones, del total de 378 treballadors que formen la plantilla de Tarragona. En concret, hi ha 69 acomiadaments planificats a la secció de producció i 67 a administració. En paral¿lel, la reestructuració de Bic Graphic també comporta el tancament de la planta de Norwood que té a la Granada (Alt Penedès), on quedaran sense feina 33 persones.

Anar al contingut