Barcelona

Desconvocada la vaga dels vigilants de seguretat a l'aeroport durant el Mobile

Han arribat a un acord amb l'empresa Trablisa, amb la mediació del Departament de Treball

Actualitzat

Desconvocada una de les vagues previstes a Barcelona coincidint amb el Mobile World Congress.

Segons ha sabut TV3, els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat han arribat a un acord amb l'empresa Trablisa, amb la mediació del Departament de Treball, i han desconvocat la protesta que volien fer del 24 de febrer al 3 de març.

L'acord recull la majoria de les seves reclamacions, excepte el plus de 200 euros que fixava el laude amb el qual es va tancar l'anterior vaga, l'estiu del 2017, un plus que ara quedarà en mans del que decideixi la justícia. 

 

Com que no hi ha hagut entesa en aquest punt, els representants del treballadors interposaran un conflicte col·lectiu i serà, doncs, un jutge qui decideixi si l'han de continuar cobrant o no, com feien quan treballaven per l'anterior adjudicatari del servei, Eulen.

En canvi, sí que hi ha hagut acord sobre la resta de demandes, entre les quals, que els vigilants puguin fer 15 dies de vacances durant els mesos d'estiu i que cobrin els plusos i les hores extres en la mateixa nòmina del mes en què les hagin fet.

L'agost del 2017, la vaga dels vigilants d'Eulen va col·lapsar l'aeroport i, en no haver-hi acord entre treballadors i empresa, el govern espanyol va intervenir-hi, primer enviant agents de la Guàrdia Civil als controls de seguretat i, després, amb un laude d'obligat compliment. L'any passat Aena va fer un nou concurs i des del mes de juny és Trablisa l'adjudicatària del servei.


Pendents, encara, dels auxiliars dels filtres de seguretat

Amb la desconvocatòria de la vaga dels vigilants, un col·lectiu de prop de 500 treballadors, ara queda pendent la que també han convocat els auxiliars dels filtres de seguretat, unes 200 persones, per les mateixes dates, del 24 de febrer al 3 de març.

En els pròxims dies els representants dels treballadors i els de l'empresa, una filial de Trablisa, han d'asseure's a negociar, també amb la mediació del Departament de Treball.

ARXIVAT A:
AeroportsMobile World Congress
Anar al contingut