Desconvocades les vagues de vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat del juliol

Els treballadors de l'empresa Trablisa estudien plantejar noves dates de vaga

RedaccióActualitzat

Els vigilants de seguretat de l'empresa Trablisa que treballen a l'aeroport del Prat han desconvocat la vaga que tenien prevista per al 12 de juliol, però en plantejaran en noves dates.

El comitè d'empresa ha pres aquesta decisió després de saber que a Madrid el sindicat USO ha plantejat un conflicte col·lectiu per un dels punts que eren motiu de vaga: el que es refereix a un plus de productivitat de 200 euros. Aquesta iniciativa del sindicat suposa posar en marxa un mecanisme legal que és incompatible amb la convocatòria de vaga.


Motius per a la vaga segons el comitè d'empresa

Des del comitè d'empresa de Trablisa a Barcelona, pensen, però, que hi ha altres motius pels quals sí que cal anar a la vaga a finals de mes, com poder descansar 10 minuts per cada hora de feina i també assolir la paritat de gènere en els punts de control per evitar que les dones tinguin més càrrega de feina.
 

Les vagues que els treballadors de Trablisa havien anunciat abans d'aquesta desconvocatòria: 

 

El conflicte del 2017: llargues cues en ple estiu 

L'any 2017 ja hi va haver un conflicte laboral amb els treballadors de seguretat de l'aeroport que va generar llargues cues i enuig entre els usuaris. Llavors, el govern espanyol hi va acabar enviant la Guàrdia Civil per fer els filtres de seguretat mentre es redactava un laude d'obligat compliment. Els representants dels treballadors consideren que aquesta va ser una sortida falsa del conflicte.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut