Protesta convocada per Metges de Catalunya
Protesta convocada per Metges de Catalunya

Desconvocada la vaga de metges de primària per l'augment de casos de Covid

Ajornen dos dies d'aturada per posar al davant la salut dels pacients a les seves reivindicacions

Redacció/EFEActualitzat

El sindicat Metges de Catalunya ha desconvocat la vaga de metges d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) davant l'agreujament de la pandèmia de la Covid-19 per "anteposar" la cura de la salut de la població en la defensa de les seves reivindicacions.

Metges de Catalunya havia convocat quatre jornades de vaga, de les quals encara quedaven la de demà, dijous, i la de divendres, per exigir a l'ICS el compliment íntegre de l'acord de sortida de l'anterior vaga, de finals del 2018, així com l'increment de la plantilla mèdica i la millora de les retribucions per retenir i captar el talent mèdic, entre altres reivindicacions.

Aquesta nit ha decidit "aturar" les mobilitzacions i "ajornar" la vaga convocada als centres d'atenció primària de l'ICS entre els dies 13 i 16 davant l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia de la Covid-19.

El sindicat ha aclarit que "no abandona les seves reivindicacions, sinó que només ajorna les mobilitzacions fins que la situació pandèmica millori a Catalunya".

"Els responsables sanitaris i la població en general han de saber que, si es manté l'actual procés de destrucció massiva de l'atenció primària, els facultatius, esgotats i sense les condicions adequades per a l'exercici professional, no podem atendre els problemes de salut dels nostres pacients."

Acusen l'ICS i el Departament de Salut de "menysprear" la professió mèdica i no atendre les seves reivindicacions, en "negar-se a seure a negociar cap de les demandes plantejades per millorar l'atenció al pacient i les condicions laborals dels professionals".

Metges de Catalunya assegura que seguirà treballant per impedir "el desmantellament del primer nivell assistencial i no ser còmplice de la negligència dels responsables sanitaris".

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Precarietat laboral
Anar al contingut