Els trens circularan amb la freqüència habitual dels festius
Els trens circularan amb la freqüència habitual dels festius
Barcelona

Desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe

Un acord d'última hora entre el sindicat Semaf i la companyia ferroviària permet que es desconvoquin les aturades previstes per a aquesta Diada i els dies 14 i 15 de setembre

Actualitzat

Aquesta matinada s'ha desconvocat la vaga de Renfe prevista per a aquest divendres. Ha estat gràcies a un acord assolit a les dues entre la companyia ferroviària i el sindicat Semaf. També s'han anul·lat les aturades previstes per dilluns 14 i dimarts 15 de setembre, que coincidien amb el començament del curs escolar.

D'aquesta manera, queden sense efecte els serveis mínims decretats pel govern, i que s'havien començat a aplicar dijous a mitjanit, ja que els maquinistes prestaran el 100% del servei programat per als dies festius.

L'acord inclou el compromís de Renfe d'impulsar un pla per rejovenir la plantilla i de millorar les condicions del col·lectiu que passa un determinat nombre d'hores fora de casa. També es posarà en marxa un ERO voluntari o un altre mecanisme per facilitar la sortida de l'empresa dels treballadors que ho vulguin. Les dues parts s'emplacen a negociar el nou conveni de la companyia perquè pugui estar llest a finals d'octubre.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut