Dos viatgers a punt de pujar a un tren de Renfe a l'estació de França de Barcelona (Europa Press)

Descomptes per a joves a l'Interrail i en trens i busos estatals: ja es pot obtenir el codi

Serà vàlid del 15 de juny al 15 de setembre i els descomptes van des del 90% de mitjana distància fins al 50% en alta velocitat i en una modalitat d'Interrail

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dijous 1 de juny els joves d'entre 18 i 30 anys poden demanar el codi per fer viatges llargs aquest estiu amb descomptes d'entre el 50% i el 90% en molts dels transports públics.

Ho ha anunciat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Mitma, que ha aprovat dues resolucions que fixen les condicions per beneficiar-se dels descomptes.


Registre a la web del Ministeri de Transports

Per aconseguir el codi, els joves nascuts entre el 1993 i el 2005 s'han de registrar a aquesta web del Mitma, https://veranojoven.mitma.gob.es, amb les seves dades.

El codi, format pel número de DNI o NIE més una sèrie de caràcters, es rebrà al telèfon mòbil o al correu electrònic i serà vàlid per tot el període, entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Els bitllets per viatjar entre aquestes dates es podran comprar amb els descomptes utilitzant el codi, que s'haurà d'haver aconseguit almenys 24 hores abans de comprar el primer.

Segons el ministeri, els bitllets es podran començar a comprar quan les empreses hagin actualitzat els sistemes perquè sigui possible.


90% en mitjana distància i 50% en alta velocitat i en un Interrail

En els bitllets de mitjana distància en tren i en els d'autobús regular de competència estatal hi haurà el màxim descompte, el 90%.

En els de trens d'alta velocitat, tant els de Renfe (Ave, Avant i Avlo) com els dels operadors privats Ouigo i Iryo, el descompte serà del 50%, amb un màxim de 30 euros per bitllet.

I en el bitllet jove de vacances per viatjar per Europa, el Passi Interrail, el descompte també serà del 50%, però només en la modalitat Global Flexible de 10 dies en 2 mesos, i només si es compra a Renfe.

Aquests descomptes els va aprovar el govern espanyol fa quatre setmanes, i la ministra del ram, Raquel Sánchez, va assegurar llavors que la mesura vol "ajudar la gent jove" i alhora "el transport públic."

 

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatRenfe
Anar al contingut