Descobridors de l'avenç en el càncer de còlon esperen resultats en pacients en cinc anys

RedaccióActualitzat

El sistema immunitari sí que reconeix el tumor per al càncer de còlon i que, quan s'ajuda el sistema immunitari, aquest és capaç d'eliminar les cèl·lules tumorals agressives.

Aquesta descoberta, liderada per investigadors catalans des de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, ha estat provada en ratolins.Tot i així, ha captat l'atenció a nivell internacional i ha generat esperança davant la lluita contra la metàstasi del càncer de colon.

Els resultats de la recerca s'acaben de publicar a la revista "Nature". El nou tractament ha obtingut molt bons resultats també en casos agressius i en estadis avançats

Eduard Batlle, investigador ICREA a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, ha liderat la descoberta:

"Pensàvem que el sistema immunitari no era capaç de reconèixer el tumor, però hem descobert que sí."

Eduard Batlle ha volgut deixar clar que aquests resultats són experimentals i que cal ser curosos:

"Aquesta medicina s'està testant. Hem fet assajos clínics a Europa i als Estats Units i crec que podrem veure resultats en els propers 4 o 5 anys en pacients."


Batlle no descarta que aquest descobriment també pugui contribuir a la millora del tractament d'altres càncers agressius:

"Hi ha altres tipus de càncer com el de fetge o el de bufeta, entre d'altres, que els pacients que ho pateixen, podrien veure's beneficiats en un futur per aquest descobriment."

Cada any, un milió de persones al món reben un diagnòstic de càncer de còlon. És un dels càncers més freqüents. I més del 40% són especialment agressius, amb moltes possibilitats de fer metàstasi:

"El càncer de colon és molt freqüents i hi ha molta gent que pateix la malaltia. Nosaltre treballem per millorar la seva vida però el tems en la ciència és lent i a vegades, els descobriments en aquests temes, no es traslladen correctament als pacients. Aquesta investigació ha trigat 6 anys."


Notícia relacionada: Un fàrmac contra el càncer de pròstata obté bons resultats en una prova clínica

ARXIVAT A:
CàncerSalutCiència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut