Londres

Descobreixen una vitamina que podria frenar l'Alzheimer

Científics nord-americans i britànics podrien estar més a prop de la cura de l'Alzheimer. I és que han descobert les propietats de la vitamina B3, capaç de frenar aquesta malaltia. De moment, només s'ha provat amb èxit en ratolins, però se'n farà un assaig amb persones a partir de l'any que ve. Si els resultats són positius, podria suposar un canvi en el tractament d'aquesta afecció neurodegenerativa. Segons els investigadors, retardar 5 anys l'inici de les pèrdues de memòria podria permetre salvar 30.000 persones cada any. Uns 112.000 catalans tenen aquesta malaltia.

Actualitzat
Els investigadors van subministrar dosis elevades de nicotinamida, una forma de vitamina B3, a ratolins alterats genèticament per tenir la malaltia. Els científics van fer-los proves de memòria i van veure que tenien la mateixa capacitat que altres animals que no la tenien. La recuperació de la memòria va allargar-se durant tot el temps que se'ls va administrar.

La vitamina B3 pot provocar problemes hepàtics però només si se superen els 10 grams. Als voluntaris de l'experiment només els en donaran 2. Els científics creuen que aquesta vitamina impediria que es formessin un tipus de proteïnes que bloquegen en funcionament de les cèl·lules nervioses o, fins i tot, destruir-les.

Segons un dels autors de l'estudi, publicat a la revista "Journal of Neuroscience", tot fa pensar que "aquesta vitamina és bona no només contra la malaltia de l'Alzheimer", sinó que "podria millorar en general la memòria de persones normals".

Aquests resultats es consideren força esperançadors. Segons els investigadors especialitzats en la malaltia d'Alzheimer, retardar 5 anys l'inici de les pèrdues de memòria podria permetre salvar 30.000 persones cada any. Només a Catalunya, 112.000 persones tenen aquesta malaltia neurodegenerativa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut