Recreació de la NASA d'un nou conjunt de planetes, un sistema solar anomenat Kepler-90. Vuit són com el nostre i s'agrupen a una distància…
Recreació de la NASA d'un nou conjunt de planetes, un sistema solar anomenat Kepler-90. Vuit són com el nostre i s'agrupen a una distància semblant a la dels planetes veïns a la Terra (EFE)
Washington

Descobreixen el sistema solar més semblant al nostre

La NASA fa aquesta revelació després de descobrir, gràcies a la intel·ligència artificial, un nou exoplaneta que orbita al voltant de l'estrella Kepler 90

RedaccióActualitzat

La NASA creu que a l'Univers hi pot haver molts sistemes solars similars al nostre. Sobretot després de la descoberta d'un nou exoplaneta en una estrella propera, coneguda com a Kepler 90. La seva estructura, amb vuit planetes, és molt semblant al nostre sistema. Les dades han estat subministrades pel telescopi Kepler, amb l'ajuda dels sistemes d'intel·ligència artificial que ha proporcionat Google.

Aquest nou exoplaneta orbita al voltant de l'estrella Kepler-90, situada a 2.500 anys llum del Sol. Confirma l'existència del primer cosí germà del nostre sistema solar en nombre i configuració de planetes. L'investigador de la NASA Andrew Vanderburg valora la importància d'aquest descobriment:

"El Kepler-90 és el primer sistema solar exoplanetari però segur que no serà l'últim. Sospito que n'hi ha molts que tenen altres planetes per descobrir i que encara no coneixem. Quan hi penso em pregunto: 'És un sistema de vuit planetes com el nostre realment tan extraordinari?'. Per primera vegada des que el sistema solar va ser descobert fa milers d'anys, sabem segur que és un sistema que ja no té el rècord de tenir el nombre més alt de planetes"

Fins ara, el senyal d'aquest vuitè exoplaneta havia passat desapercebut, però un nou sistema d'intel·ligència artificial de Google n'ha permès la detecció. Es tracta d'una computadora programada per identificar exoplanetes a partir dels senyals lumínics registrats pel telescopi Kepler. La NASA creu que aquest mecanisme obre la porta a localitzar molts més exoplanetes al voltant d'alguna de les 200.000 estrelles observades pel Kepler.

Anar al contingut