Estocolm

Descobreixen un penis de fa 3.000 anys utilitzat a Suècia en rituals de fertilitat

El penis de pedra fa uns 52 centímetres d'altura i pertany a l'edat del bronze

RedaccióActualitzat

Els arqueòlegs han descobert a Suècia un penis de pedra de 52 centímetres d'altura que hauria estat esculpit durant l'edat del bronze. La peça s'hauria fet entre el 1800 i el 500 aC.

Aquesta curiosa escultura va ser descoberta casualment durant uns treballs de construcció a Rollsbo, a prop de Göteborg. L'arqueòloga Gisela Ängeby inicialment va pensar que es tractava d'una pedra de pavimentació.

Però en observar més tota l'àrea es va adonar que es trobaven en un centre de sacrifici cerimonial. Al lloc hi havia ossos d'animals i restes de carbó. Sembla, doncs, que el jaciment que ara estan investigant havia estat dedicat a fer-hi sacrificis, concretament ritus de culte a la fertilitat.

 

 

Els òrgans sexuals i els rituals religiosos

La representació dels òrgans sexuals en les societats primitives sempre va estar molt unida als rituals religiosos. Per tant, trobar un penis de pedra no és una cosa estranya.

Els òrgans de reproducció femenins i masculins es representaven de manera generalitzada en els rituals per demanar una millor fertilització de la terra, una òptima caça, una bona cria d'animals, la continuïtat de l'espècie i fins i tot la sortida del sol cada dia.

El passat de la nostra espècie està esquitxat de muntanyes, coves, formacions rocoses i objectes d'art que feien referència als regnes màgics de la fertilització. Els nostres avantpassats van intentar entendre a través de la sexualitat els misteris de la vida i la mort de totes les espècies que viuen al planeta.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut