Descobreixen el que podria ser l'animal més llarg del món amb 46 metres

És un sifonòfor i fa 46 metres, descobert al mar d'Austràlia Occidental per una expedició que també ha trobat una trentena d'espècies noves

RedaccióActualitzat

Una inacabable forma hipnòtica en espiral al fons del mar podria ser l'animal més llarg del món. És un sifonòfor i fa 46 metres. El van trobar a mitjans de març un grup de científics de l'Schmidt Ocean Institute a les profunditats del mar australià.

L'aspecte lluminós i plàcid de la criatura amaga un depredador. Està format per molts organismes amb petits tentacles urticants, que actuen com una sola cadena dins de l'aigua.

El van trobar a 630 metres de profunditat. Un descobriment que va ser una sorpresa per als científics. De fet, el van trobar quan el seu submarí tornava a la superfície després d'arribar a una profunditat de 4.439 metres.

El sifonòfor a les profunditats del mar d'Austràlia
 

Per fer-se una idea, l'exemplar supera en llargada l'animal més gros que ha existit mai, la balena blava, que pot arribar a fer 32 metres de llarg.

Aquest sifonòfor no és l'únic descobriment que han fet un grup de científics marins que exploraven els canyons oceànics a Austràlia Occidental. En l'anomenada Expedició Ningaloo, han trobat fins a 30 espècies marines noves com un cefalòpode que té un aspecte entre un pop i un calamar:

 

Les espècies descobertes també inclouen cogombres de mar de cua llarga, hexactinèl·lids coneguts popularment com a "esponges de vidre", hidroïdolins gegants.

Exemplars descoberts pels científics al mar de l'Austràlia Occidental
Exemplars descoberts pels científics al mar d'Austràlia Occidental (Schmidt Ocean Institute)

 

Un dels exemplars que estudien els científics al mar de l'Austràlia Occidental
Un dels exemplars que estudien els científics al mar d'Austràlia Occidental (Schmidt Ocean Institute)
Un dels exemplars que estudien els científics al mar de l'Austràlia Occidental
Un dels exemplars que estudien els científics al mar d'Austràlia Occidental (Schmidt Ocean Institute)
ARXIVAT A:
CiènciaMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut