Bangkok

Descobreixen 163 noves espècies al sud-est asiàtic que es troben en risc d'extinció pel canvi climàtic

Una sargantana amb aspecte alienígena, una granota amb ullals que menja ocells i una au que prefereix caminar a volar, són algunes de les 163 noves espècies descobertes a la regió del riu Gran Mekong, al sud-est d'Àsia, durant el 2008. Totes aquestes espècies, però, es troben en risc d'extinció per culpa del canvi climàtic, fet que l'ONG WWF ha denunciat i emplaça als governs de tot el món a agafar-se la cimera de Copenhaguen com un ultimàtum. I és que la riquesa natural d'aquesta zona asiàtica, a cavall entre Laos, Cambodja, Vietnam i Tailàndia, és increïble, i els experts asseguren que es descobriran centenars de noves espècies més, ara que s'han acabat la majoria de conflictes bèl·lics en aquesta zona i poden treballar tranquils.

Actualitzat
Els científics van descobrir en aquesta zona 100 noves plantes, 28 peixos, 18 rèptils, 14 amfibis, 2 mamífers i una au. Tal és la diversitat biològica del riu Mekong, que molts dels descobriments es van fer per accident. "Estàvem empaitant una sargantana estranya quan el meu fill es va parar un moment en una roca. Quan m'en vaig adonar, vaig veure que tenia  la mà recolzada a pocs centímetres d'una pitó! Vam atrapar la serp i la sargantana i tots dos van resultar ser noves espècies ", ha explicat el Dr. Lee Grisman, un dels científics que ha participat en els descobriments.

Però la fundació del WWF, abocada a la conservació del medi ambient, ha explicat que totes les noves espècies trobades en aquesta regió es troben en perill d'extinció pels efectes del canvi climàtic. Stuart Chapman, director del projecte de recerca al Mekong, ha dit que aquestes espècies són "mil·lenàries", i que segurament "no estan preparades per adaptar-se al canvi climàtic, fet que podria generar una extinció massiva d'espècies".
Anar al contingut