Estàtua de l'interior de la nova tomba egípcia (REUTERS)
Estàtua de l'interior de la nova tomba egípcia (REUTERS)

Descoberta a Egipte la tomba d'un sacerdot de 4.400 anys

Segons el ministre d'Antiguitats d'Egipte, es tracta de la tomba "més bonica" descoberta aquest any

Actualitzat

El govern d'Egipte ha destapat avui el descobriment d'una tomba de 4.400 anys d'antiguitat. Pertanyia a un sacerdot de la cort del faraó Nefer-Ir-Ka-Re, de la V dinastia i destaca per una pigmentació de colors vius.

 

 

La tomba es troba als peus de les piràmides de Saqqara, les més antigues del món, 40 quilòmetres al sud de la capital egípcia. Està decorada amb frescos de vius colors i 24 estàtues en nínxols a les parets que representen al sacerdot, anomenat Wahtye, la seva dona i altres familiars.

Notícia relacionada: Descobertes set tombes de 6.000 anys amb gats i escarabats momificats a Egipte

Les il·lustracions de les parets mostren escenes quotidianes de la fabricació de la ceràmica i el vi, ofrenes religioses, actuacions musicals, la fabricació de mobles funeraris, la caça d'ocells i vaixells navegant.

 

 

 

 

El ministre d'Antiguitats, Jaled al Anani, ha dit que és la tomba "més bonica" descoberta aquest any i en destaca el seu "excepcional" estat de conservació.

Notícia relacionada: Troben a Egipte un pou funerari que ajudarà a saber més coses sobre la momificació

La tomba, fa deu metres de profunditat i tres d'ample. Va ser descoberta el mes de novembre per una missió egípcia que treballa en una necròpolis dedicada a animals, ubicada als afores del Caire.

 

 

Durant l'excavació, els arqueòlegs van treure les runes i van descobrir un baix relleu a la llinda de la part superior de l'entrada, on hi havia gravats, en escriptura jeroglífica, els noms i els càrrecs del difunt Wahtye. Entre els seus sobrenoms més importants, consta el de sacerdot de la purificació reial, supervisor del palau diví, inspector del temple del rei Nefe-Ir-Ka-Re i inspector del banc sagrat.

El govern egipci està anunciant, cada setmana, descobriments de tombes i altres troballes de l'època faraònica per incentivar el turisme del país.

Notícia relacionada: Obre al públic la tomba d'un poderós visir de l'antic Egipte de fa 4.000 anys

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut