Taulell pintat descobert a Pompeia (Parc de Pompeia/Luigi Spina)

Descobert a Pompeia un termopoli, un precedent dels restaurants de menjar ràpid

Els arqueòlegs han trobat restes de menjar, que poden ajudar a ampliar coneixements sobre els hàbits alimentaris de l'època romana

Actualitzat

Les excavacions a Pompeia continuen donant sorpreses. El Ministeri de Cultura italià ha informat d'una "descoberta extraordinària": un termopoli, el lloc on se servia menjar i beguda als habitants, amb el taulell amb "imatges d'animals que semblen tridimensionals". Està molt ben conservat i fins i tot s'hi han trobat restes de menjar. També s'hi veu una nimfa marina a cavall.

Detall d'una nimfa marina a cavall
Detall d'una nimfa marina a cavall (Parc de Pompeia/Luigi Spina)


El descobriment a la ciutat, sepultada per les cendres del Vesuvi l'any 79, s'emmarca dins dels treballs que s'estan fent al projecte de manteniment i restauració de la Regió V.

 

El que més ha sorprès els arqueòlegs és trobar als recipients restes del menjar que es venia al carrer i que és l'origen del menjar per emportar-se. Era costum consumir a l'aire lliure aliments i begudes, tant fredes com calentes, que es podien emportar o bé consumir allà mateix. Sobretot es feia entre les classes més populars, perquè sovint no tenien cuina a casa.


Ànecs i restes de menjar

Els arqueòlegs i experts que treballen al parc arqueològic de Pompeia analitzen el material per ampliar coneixements sobre els hàbits alimentaris de l'època romana.

El taulell trobat a Pompeia està completament pintat (Parc de Pompeia/Luigi Spina)


Les primeres anàlisis confirmen que les pintures del taulell representen, almenys en part, els aliments i begudes que s'hi venien. S'hi veuen, per exemple, dos ànecs reals i s'ha trobat un fragment d'os d'ànec dins d'un dels recipients, juntament amb porc, cabres, peixos i cargols de terra.

 

A més de la gran varietat de productes d'origen animal, en el fons d'un doli s'hi han trobat faves mòltes, que s'haurien utilitzat per modificar el gust del vi i per fer-lo més clar.

Només a Pompeia hi ha uns vuitanta termopolis, però cap amb el taulell completament pintat, cosa que confirma la naturalesa excepcional de la troballa.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut