Imatge dels dos trens després del xoc d'aquest dilluns a la tarda a Sant Boi de Llobregat
Imatge dels dos trens després del xoc d'aquest dilluns a la tarda a Sant Boi de Llobregat

Un mort i més de 80 ferits en el xoc entre un tren d'FGC i un de mercaderies a Sant Boi

Les nou persones hospitalitzades a conseqüència de l'accident ja han rebut l'alta, mentre s'investiguen les possibles causes

RedaccióActualitzat

Un tren de mercaderies i un tren de passatgers de la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat han xocat aquest dilluns a la tarda a Sant Boi de Llobregat, per causes que s'investiguen.

El xoc va causar la mort del maquinista del tren de passatgers. A més, hi ha 86 ferits, 84 dels quals lleus. Del total de ferits, 77 van ser donats d'alta allà mateix. Els 9 restants van ser hospitalitzats en diferents centres i tots ja han rebut l'alta aquest dimarts.
 

Primer accident mortal a FGC

Minuts després de les sis de la tarda del dilluns, el tercer vagó d'un tren de potassa va descarrilar i va impactar contra la cabina del tren de passatgers que aleshores passava per aquell punt.

L'impacte es va produir entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou.

És el primer accident amb víctimes mortals d'un tren de Ferrocarrils de la Generalitat del qual es té constància des que la Generalitat gestiona el servei, segons ha indicat la presidenta d'FGC, Marta Subirà.

Es desconeix la causa d'aquest descarrilament, que va passar en un punt en què tots dos trens circulaven "a poc a poc", segons el conseller Jordi Puigneró.

Imatge d'un dels trens accidentats aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat (@OriolVila6)
Imatge d'un dels trens accidentats aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat (@OriolVila6)

Fins al punt de l'accident s'hi van desplaçar una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més de 14 unitats terrestres, dos psicòlegs i dos helicòpters del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i 12 patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Protecció Civil va posar en fase d'alerta el pla Ferrocat unes hores, fins a les 11 de la nit del dilluns, mentre els bombers van treballar per evacuar els passatgers de quatre vagons.

El tren que transportava potassa ha impactat amb un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat, aquest dilluns a la tarda a Sant Boi
Un tren que transportava potassa ha impactat amb un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat, aquest dilluns a Sant Boi

Servei alternatiu per carretera entre Cornellà i Colònia Güell

Arran de l'accident, el servei de la línia Llobregat-Anoia s'ha alterat. Els trens circulaven entre les estacions de Plaça Espanya i Cornellà i entre les de Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell es va habilitar un servei alternatiu per carretera.

El mateis 'ha fet aquest dimarts al matí. La línia continuava tallada entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou, tram que els usuaris poden fer amb autocars que ha posat l'empresa.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut