El tren descarrilat es va emportar la catenària
Móra la Nova

Descarrila un tren de mercaderies a prop de Falset

L'accident ha deixat aturat un tren de mitja distància amb 36 passatgers abans d'arribar a Capçanes

RedaccióActualitzat

Treballs intensos durant tota la nit per restablir la circulació ferroviària entre Móra la Nova i Reus, després del descarrilament ahir dijous a la tarda d'un tren de mercaderies. De moment, els passatgers han de fer aquest tram en autobús. El servei podria estar interromput tot el cap de setmana.

Un tren de mercaderies no perilloses ha descarrilat aquesta tarda a l'entrada d'un túnel de la línia R15 a Capçanes, al Priorat. No hi ha hagut ferits, però la circulació de trens ha quedat interrompuda en aquest tram.

Ha passat al terme municipal de Capçanes. Ha descarrilat a les 6 de la tarda a l'entrada d'un túnel, a 8 quilòmetres de Falset.

A causa del descarrilament, un tren de mitja distància amb 36 persones ha quedat aturat abans d'arribar a l'abaixador de Capçanes. 

Dels 17 vagons del comboi, que anava descarregat, onze van quedar atrapats dins del túnel. La resta es van desenganxar. En total, hi havia 6 vagons descarrilats. La catenària ha quedat arrencada.

 

 

El tren descarrilat circulava a 90 quilòmetres per hora en un tram on, fins fa uns dies, la velocitat estava limitada a 60 per la inestabilitat del terreny.

La circulació a la R15 ha quedat interrompuda entre Mora la Nova i Reus. Renfe ha posat autobusos al servei dels passatgers per fer aquest trajecte.

Els tècnics creuen que el servei no es restablirà fins la setmana que ve.

El comboi no transportava mercaderies perilloses, però després del descarrilament s'ha activat en fase de prealerta el pla ferrocat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut