Sitges

Descarrila un tren a Sitges i obliga a tallar el trànsit ferroviari a la línia R2 nord

Un tren de Rodalies de la línia Sant Vicenç de Calders - Barcelona ha descarrilat aquest diumenge prop de l'estació de Sitges per causes que encara es desconeixen amb uns 400 passatgers a bord. Segons fonts mèdiques, han estat atesos tres ferits lleus. El sinistre ha obligat a tallar el trànsit en aquesta via. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre Sitges i Vilanova mentre la línia, l'R2 nord, continuï interrompuda. Un acte de vandalisme podria ser la causa del descarrilament d'aquest comboi.

Actualitzat
El tren ha descarrilat a les 19.00 hores a Sant Vicenç de Calders - Barcelona, a uns quatre-cents metres de l'entrada de l'estació de Sitges. Els 400 viatgers del tren han estat evacuats fins a aquesta estació, acompanyats pel maquinista del tren, personal de Renfe i la Policia Local, des d'on se'ls ha habilitat un transport alternatiu per carretera.

Han descarrilat quatre dels sis vagons del tren, de dos pisos, i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que hi ha tres persones ferides lleus. Una ha hagut de ser atesa per una crisi d'ansietat. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diferents efectius dels Bombers de la Generalitat, el SEM, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Servei alternatiu

Com a conseqüència, la circulació ferroviària entre Sitges i Vilanova i la Geltrú està interrompuda. El dispositiu està format per 20 autocars que traslladen els passatgers entre totes dues poblacions del Garraf, entre Vilanova i Sitges. Els tècnics treballen per retirar el tren afectat de les vies, a prop de l'estació de la Blanca Subur, a Sitges, i s'espera que es pugui fer durant el matí.

Un cop fet el recorregut per carretera, els passatgers continuen el viatge per tren, ja que la resta de línies de Rodalies funcionen amb normalitat.

Revisió exhaustiva de les vies

Adif està investigant les causes d'aquest accident, que podria haver estat provocat per un acte de vandalisme, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, li ha demanat, a través de Twitter, una revisió exhaustiva de les vies.

Aquest és el segon descarrilament que hi ha en una setmana, després del succeït dimecres, en un tren de la línia 4 per una esllavissada provocada per les últimes pluges.

La direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) pel descarrilament del tren, i l'ha desactivat a tres quarts de nou del vespre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut