"Descalç sobre la terra vermella" als Prix Europa

"Descalç sobre la terra vermella", la sèrie de dos episodis coproduïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya i Raiz Produçoes Cinematográficas ha estat seleccionada als Premis PRIX Europa 2013 com a millor sèrie de ficció.

Dirigida per Oriol Ferrer, la sèrie sobre la vida del bisbe Pere Casaldàliga es basa en el llibre de Francesc Escribano que explica la lluita del bisbe a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso (Brasil).

La producció és el resultat final d'un complex i ambiciós rodatge que s'ha fet entre Catalunya i Sao Félix do Araguaia.
 
Sinopsi: 
 1968: Pere Casaldàliga, un sacerdot de quaranta anys, es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà hi descobrirà l'autèntica realitat social de l'àrea: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb extorsió. Quan decideix ser un camperol més, es converteix en una amenaça per al poder establert.  
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Rosa Bosch
Intèrprets:  Eduard Fernández (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente) i Eduardo Magalhaes (Josué), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
 
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut