Al buc del petroler quedaven 166 tones mètriques de cru per extreure
Al buc del petroler quedaven 166 tones mètriques de cru per extreure

Desastre ecològic a l'illa Maurici: es trenca en dos el vaixell embarrancat

Fins a 800 tones de cru ha vessat el petroler japonès Wakashio, que ha causat un desastre ecològic sense precedents

RedaccióActualitzat

El vaixell embarrancat des del 25 de juliol a la costa sud est de l'illa Maurici, que havia vessat a l'aigua 1.000 tones de petroli cru a l'oceà Índic, s'ha partit en dos durant les tasques de neteja.

Segons ha explicat aquest dissabte un assessor ambiental de l'illa, Mokshanand Sunil Dowarkasing, la fractura del Wakashio era "un fet esperat":

"Aquest matí, un helicòpter s'ha afanyat a transportar el cru extret del vaixell perquè les autoritats i els equips de salvament temien que pogués trencar-se en qüestió d'hores."

Alguns mitjans locals apuntaven aquest matí que la fractura del casc arribava al 75%
Alguns mitjans locals apuntaven aquest matí que la fractura del buc arribava al 75% (EFE)

Quan s'ha trencat, a la bodega del petroler, de propietat japonesa i bandera de Panamà, quedaven unes 90 tones de cru per bombejar, petroli que s'ha afegit a les 1.000 tones que s'havien vessat fins ara.

Greenpeace ha retirat els voluntaris de la zona, mentre els equips de rescat treballen per arrossegar la proa a la costa (EFE)

El portaveu de Greenpeace Africa, Tal Harris, ha anunciat la retirada dels voluntaris que treballaven en les tasques de neteja just davant de la zona anomenada Pointe d'Esny. "El govern l'ha decretat àrea prohibida", ha subratllat.

Els equips de rescat treballen per arrossegar la proa amb l'ajuda de tres remolcadors a alta mar.

En el moment de l'accident, el 25 de juliol passat, la nau no transportava càrrega, però contenia unes 200 tones de dièsel i 3.800 de petroli per a consum propi, segons els activistes locals.

El vaixell, de propietat japonesa però registrat a Panamà, navegava des de la Xina fins al Brasil, amb una vintena de tripulants que van ser evacuats. La progressió del vessament ha obligat l'executiu mauricià a declarar l'estat d'emergència mediambiental al país.

Al sud hi ha el parc marí Blue-Bay, un espai de gran valor ecològic i turístic. "És un ecocidi", va dir Greenpeace. El desastre no és només natural, sinó també econòmic, en una zona en què centenars de famílies viuen del turisme i de la pesca.

ARXIVAT A:
EcologiaMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut