Material comissat per la policia a un grup d'ideologia supremacista
Entre el material que s'ha comissat hi ha armes de foc i armes blanques (Policia Nacional)

Desarticulen un grup supremacista que incitava a cometre actes violents a Barcelona

L'operació Ari ha inclòs la detenció de set persones, quatre de les quals a Barcelona, i s'han requisat revòlvers, carrabines i armes blanques

RedaccióActualitzat

Desarticulen una banda d'ideologia supremacista que incitava a cometre actes violents. En l'operació s'han detingut set persones. En concret, la Policia Nacional ha fet quatre detencions a Barcelona, dues a Ontinyent i Alcoi, al País Valencià, i una a Torrejón de Ardoz, a Madrid.

Segons fonts policials, l'operació Ari va culminar dimarts i es van fer set registres simultanis. Els agents han comissat un revòlver, tres carrabines, armes de foc simulades, munició, armes blanques i bats de beisbol.

A més, han requisat manuals de fabricació d'explosius i material de caràcter supremacista, com indumentària i documentació d'ideologia nazi.

Els detinguts estan acusats d'haver participat en delictes d'odi, de tinença il·lícita d'armes, injúries a institucions de l'estat espanyol i pertinença a grup criminal. Un d'ells, específicament, està acusat d'haver atacat una seu d'una entitat LGTBIQ+ d'Alcoi, al País Valencià.


Un grup cohesionat a les xarxes socials

Segons la policia, els detinguts formaven un grup cohesionat a través de les xarxes socials i es dedicaven a incitar a l'odi i a la violència extrema contra col·lectius vulnerables.

La investigació va arrencar a principis del 2020, arran d'una denúncia anònima en un portal web de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional. A l'escrit, s'alertava de la creació d'un fòrum d'internet amb ideologia d'ultradreta radical i violenta.

 

Els agents van comprovar que el grup es dedicava "a la difusió de missatges d'odi d'extrema hostilitat". Els perfils i blogs han estat bloquejats.

Un cop analitzada la informació que contenien, es va determinar que el grup captava i adoctrinava altres persones per cometre "accions violentes destinades a subvertir l'ordre constitucional".

 

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalNazisme
Anar al contingut