Imatges del grup cometent un robatori en una àrea de servei
Imatges del grup cometent un robatori en una àrea de servei (Mossos d'Esquadra)

Desarticulen un grup que robava càrregues de camions durant la nit en àrees de servei

El material sostret durant quatre mesos a l'AP-7 i la C-25 es quantifica en 600.000 euros i s'han recuperat productes de marques exclusives

RedaccióActualitzat

Després de quatre mesos d'investigacions, els Mossos d'Esquadra han aconseguit desarticular un grup organitzat que, silenciosament, robava les mercaderies de camions i furgonetes estacionats a les àrees de servei i de descans de C-25 i l'AP-7.

Els lladres actuaven de nit, quan els conductors dormien i carregaven el material en furgonetes, també sostretes, per transportar-les fins a un magatzem clandestí de Vilassar de Mar, al Maresme a l'espera de vendre-les al mercat negre.

Com a resultat de l'operació policial, s'han detingut tres homes, considerats els caps del grup, a qui es relaciona amb 21 robatoris amb força i 1 amb violència i intimidació, a banda d'imputar-los també el delicte de pertinença a grup criminal.

I és que els robatoris no es feien aleatòriament, sinó que el grup actuava de forma selectiva i mitjançant una estructura molt organitzada. Localitzaven camions i furgonetes carregades d'articles tecnològics, roba de marca i electrodomèstics.

Els blancs eren camions que es dedicaven a transportar mercaderies a escala internacional. S'ha pogut acreditar que, de febrer a juny, han aconseguit sostreure material per valor de més de 600.000 euros.

També s'han recuperat productes per valor de més d'un milió d'euros, provinents d'altres intervencions del grup anteriors als mesos de la investigació, que encara s'estan acabant de comptabilitzar. Són productes de diverses marques exclusives.

Material comissat pels Mossos d'Esquadra
Material comissat per la policia (Mossos d'Esquadra)

El resultat és la intervenció policial més gran feta mai a Catalunya de mercaderies sostretes a camions pel mètode conegut com a "teloner".

El jutjat d'Instrucció número 2 d'igualada ha decretat llibertat amb càrrecs per als tres detinguts i ha imposat a tots els membres la prohibició de circular per la C-25.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut