Imatge d'arxiu d'un supermercat
Imatge d'arxiu d'un supermercat
Barcelona

Desarticulen un grup de lladres de supermercats de l'àrea metropolitana, el més actiu de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a l'àrea metropolitana de Barcelona el grup de lladres de supermercats més actiu de Catalunya. Els agents han arrestat els nou atracadors, d'entre 18 i 23 anys i veïns de Barcelona. Se'ls acusa de 23 robatoris amb violència i intimidació en supermercats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès, i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. Els lladres entraven als establiments coincidint amb l'hora d'obertura o de tancament, aprofitant que a dins del local no hi havia clients, i amenaçaven els treballadors amb armes per endur-se els diners de les caixes enregistradores i, en alguns casos, també els de les caixes fortes.

Actualitzat
Es calcula que el grup va aconseguir un botí de més de 230.000 euros. Dels nou arrestats, set han ingressat a la presó i un altre, en un centre de menors.

Els presumptes lladres entraven als supermercats en grups de tres o quatre persones. Un cop dins l'establiment, els lladres obligaven els treballadors a buidar tota la recaptació de les caixes enregistradores i a obrir les caixes fortes. Després fugien ràpidament del supermercat. A fora un altre membre del grup es dedicava a vigilar mentre es perpetrava el robatori. Ho feia des d'un vehicle engegat i a punt per abandonar el lloc amb el botí. Actuaven principalment els minuts previs a l'obertura i posteriors al tancament al públic, quan les persianes estaven mig abaixades i no hi havia clients a l'interior.

La investigació va arrencar al setembre del 2009. L'inspector Ramon Grasa, cap de l'àrea d'investigació dels Mossos de Barcelona, ha explicat a Catalunya Informació que ha estat complicat resoldre el cas perquè el grup no tenia domicilis fixos i actuava amb molta cautela. Els lladres sempre anaven tapats i treballaven ràpidament.
Anar al contingut