S'ha recuperat gairebé 56.000 € en efectiu i tres rellotges d'alta gamma valorats en 118.000 € (ACN)
Barcelona

Desarticulen la banda dels "Germans Dalton", especialitzada a assaltar bancs

S'han detingut tretze persones d'aquest grup, que va assaltar una oficina a Barcelona i una altra a Marbella

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) conjuntament amb la Policia Nacional han desarticulat una banda d'atracadors coneguda com els "Germans Dalton", especialitzada a assaltar oficines bancàries. S'han detingut tretze persones i s'ha recuperat gairebé 56.000 € en efectiu i tres rellotges de luxe valorats en 118.000 €, entre altres pertinences.


La investigació es va iniciar l'any passat, quan els cossos policials es van adonar de la similitud dels fets i del modus operandi de dos atracaments a oficines bancàries, una a Barcelona i l'altra a Marbella.

Els autors dels robatoris actuaven amb violència i intimidació, utilitzant armes de foc. En tots dos casos, van accedir a les oficines bancàries abans de ser obertes al públic. Van esperar que els treballadors hi entressin per començar la jornada laboral i els van lligar i emmordassar fins a l'obertura de la caixa forta. Les víctimes dels dos assats van coincidir en la descripció dels autors.

Els investigadors van constatar que l'organització estava preparant una nova acció de característiques similars i, davant la seva imminència, van executar, el 25 de febrer, un operatiu policial conjunt, que va permetre detenir tretze persones i realitzar nou entrades i registres a Màlaga.

L'operatiu també ha destapat un entramat de blanqueig de capitals que els arrestats utilitzaven per reciclar els beneficis obtinguts en els assalts. Entre els objectes trobats durant l'escorcoll dels domicilis, els agents van intervenir 56.000 euros en efectiu, procedents de l'assalt del banc a Marbella. A més es van trobar tres rellotges de luxe valorats en 118.000 euros, divuit grams de cocaïna, tres pistoles, dos revòlvers detonadors, 32 telèfons mòbils, quatre vehicles i tres motocicletes.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut