Material interceptat pels Mossos d'Esquadra en la macrooperació antidroga als barris del Besòs i la Mina
Material interceptat pels Mossos d'Esquadra en la macrooperació antidroga als barris del Besòs i la Mina
Barcelona

Desarticulats deu grups criminals en una macrooperació antidroga als barris del Besòs i la Mina

En el decurs de la investigació s'han detingut 85 persones, 44 de les quals han ingressat a presó

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat deu grups criminals formats per diversos clans familiars que es dedicaven a la venda al detall de substàncies estupefaents, sobretot al barri del Besòs de Barcelona i al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Segons la policia, els clans es repartien el territori on se subministrava la cocaïna i l'heroïna directament als consumidors dels barris.

La investigació va començar a finals del 2014, quan agents de la comissaria de Sant Martí i de Sant Adrià de Besòs van detectar que havien incrementat els punts de venda de droga en domicilis ocupats de la zona. Això va provocar un augment d'inseguretat i de presència de drogodependents.

Macrooperació al Besòs

En el marc de la investigació, el 23 de novembre es va fer un operatiu policial amb 1.300 agents dels Mossos d'Esquadra implicats, amb la finalitat de desmantellar els punts de venda de droga i detenir els integrants dels deu grups criminals que la gestionaven.

Arran d'això, durant la investigació s'han detingut 85 persones en les 72 entrades i escorcolls que es van fer a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre els detinguts hi ha els presumptes caps dels grups criminals acusats de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminals.

Dels 85 detinguts, 34 persones han ingressat a presó. En els dies posteriors a l'operació es van fer deu detencions més, en què destaquen les dels dos presumptes implicats en una operació contra el tràfic d'heroïna al Vendrell i dos suposats implicats per l'homicidi d'un home a Sant Adrià de Besòs.

En l'operatori policial es van intervenir 5 quilos de cocaïna i 52 grams d'heroïna, així com 5.182 plantes de marihuana. També, grans quantitats d'MDMA, haixix i marihuana assecada, a més de 75.000 euros, 24 vehicles de gamma alta i deu armes de foc, entre altres.

Anar al contingut