Desarticulat un clan familiar del Prat de Llobregat dedicat al tràfic de marihuana
Plantació oculta en un soterrani (Mossos d'Esquadra)
Prat de Llobregat

Desarticulat un clan familiar del Prat de Llobregat dedicat al tràfic de marihuana

Havien excavat l'amagatall de les plantacions sota de l'immoble i un dels detinguts es va presentar a les municipals

RedaccióActualitzat

Un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha desarticulat un clan familiar dedicat al tràfic de marihuana que operava des del Prat de Llobregat. Les plantacions es trobaven en un amagatall ocult al soterrani, que havien excavat els set membres de la família.

Segons han informat els tres cossos en un comunicat, per accedir en aquest soterrani on es cultivaven els estupefaents, calia entrar per un plat de dutxa de més de 200 quilos de pes que s'accionava mecànicament.

L'organització criminal tenia vincles amb el narcotràfic internacional, i una estructura jerarquitzada i altament especialitzada.


Totes les plantacions del clan s'alimentaven de la xarxa general elèctrica després d'haver estat manipulades per camuflar l'elevat consum elèctric que requereix aquest tipus d'instal·lacions, i que augmenta el risc d'incendi per sobrecàrrega que generen aquest tipus d'instal·lacions fraudulentes, segons els cossos policials.

Als detinguts se'ls imputen delictes contra la salut pública, per defraudació del fluid elèctric, pertinença a grup criminal i tinença d'armes.

Es tracta de sis homes i una dona, d'edats compreses entre 22 i 53 anys. Durant el dispositiu també s'ha detingut una dona que tenia pendent una ordre de detenció i ingrés a la presó.

 

 

El 19 de juny passat es van dur a terme set entrades i escorcolls, sis al Prat de Llobregat i una a Abrera, sis de les quals simultànies.

Els agents van localitzar a l'interior dels domicilis tres armes de foc curtes, de les quals una era del calibre 45; dues de simulades; 50 cartutxos de munició; un carregador de pistola; cartutxos de guerra; una defensa elèctrica i una arma de foc llarga, desmuntada i inhabilitada.

També hi van trobar 1.025 plantes de marihuana, 1.016 esqueixos i 24,8 kg de cabdells, quatre vehicles, 9.900 euros en efectiu, un comptador de bitllets, així com documentació diversa d'interès per a la investigació relacionada amb el conreu de les plantacions.

El 21 de juny els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va ordenar l'ingrés a presó de tres d'ells i llibertat amb càrrecs per a quatre, si bé la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Com a fet anecdòtic, cal destacar que un dels líders del clan s'havia presentat a les darreres eleccions municipals sota el paraigua d'una agrupació local.

ARXIVAT A:
MarihuanaMossos d'EsquadraGuàrdia CivilPolicia Nacional
Anar al contingut