Un dels robatoris d'un dels presumpte membres de la banda difosa pels Mossos
Un dels robatoris d'un dels presumptes membres de la banda difosa pels Mossos
Delinqüència

Desarticulat el grup "les carinyoses", lladres de rellotges amb el mètode de l'"abraçada"

L'organització, perseguida a Europa, ha actuat a moltes localitats catalanes

RedaccióActualitzat

Distraccions de caràcter afectiu i robatoris per la tècnica de "l'abraçada", era el pla d'acció del grup de lladres conegut amb el sobrenom de "les carinyoses". L'objectiu eren les joies i rellotges de gran valor econòmic que detectaven en les seves víctimes.

Els presumptes lladres seguien les víctimes fins al seu domicili amb vehicles. Un cop allà, segons expliquen els Mossos, s'hi apropaven, els preguntaven alguna cosa per distreure'ls i els agafaven pel braç amb la intenció de robar-los el rellotge. Si la víctima se n'adonava, els feien una estrebada per robar-los i fugien de la zona del crim amb el botí.

 

El grup ha estat desarticulat per l'operatiu dels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil dins del marc d'una investigació iniciada el juliol del 2020.

Als arrestats, que operaven en diferents punts, se'ls imputen fets delictius a Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella i Segur de Calafell. L'actuació no es limita aquí, ja que a Europa s'han emès ordres de detenció des de França, Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

El descuit per arrestar-les

Els robatoris a la localitat de Valls amb una "alta càrrega violenta" van alertar la justícia de la presència del grup. A l'octubre del 2020 van comprovar que la banda havia marxat del país.

Prop d'un any després, el setembre del 2021, es va detectar l'arribada d'una de les investigades a Altea, a la Marina Baixa. La dona, de 27 anys, anava acompanyada d'altres membres del grup, però cap dels que es creu que actuava a Catalunya.

A Altea van cometre un robatori amb força i la Guàrdia Civil les va poder detenir. Els jutjats de Benidorm van decretar l'ingrés a presó. Els Mossos els acusen de quatre fets similars.

La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra preveuen altres detencions un cop els presumptes còmplices del grup entrin a Catalunya.

Segons la policia, en els últims mesos s'han detingut 13 delinqüents multireincidents, 7 de les quals han ingressat a presó.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut