Alguns dels detinguts (EFE/Guàrdia Civil)

Desarticulada una xarxa que introduïa il·legalment migrants a França des de Girona

Captaven persones vulnerables a Algèria per portar-les clandestinament fins a la península i, en alguns casos, a França

La Guàrdia Civil ha detingut 19 persones en una operació contra una organització que afavoria la immigració irregular des d'Algèria cap a Espanya i França.

Estan acusades de pertinença a organització criminal i de delictes contra els drets dels ciutadans estrangers. Nou dels detinguts han quedat en presó provisional.

L'operatiu, anomenat Operació Coure, continua obert, i la Guàrdia Civil no descarta fer més detencions. Hi han participat els grups d'informació de les comandàncies de Múrcia, Girona, Almeria i Alacant, a més de la Unitat Central Especial número 3 de la Prefectura d'Informació.

El grup estava instal·lat, sobretot, a Múrcia i a Girona, des d'on es dedicava a captar persones vulnerables a Algèria per traslladar-les a Espanya i a França.

 

El trasllat entre Algèria i diversos punts de la costa espanyola es feia en embarcacions ràpides, equipades amb motors de més de 150 cavalls, que la Guàrdia Civil anomena "pateres taxi".

Els conductors d'aquestes embarcacions podien arribar a recórrer fins a 4.000 quilòmetres en un sol dia, fent trajectes entre Almeria i Girona en 24 hores.

Un cop a Espanya, els immigrants eren allotjats en immobles gestionats per la mateixa organització criminal a les províncies de Múrcia i Almeria.

A partir d'aquí, les persones que pagaven una quantitat addicional eren traslladades fins a França, passant prèviament per Girona, des d'on els ajudaven a travessar la frontera.

A banda de les 19 detencions, els agents de la Guàrdia Civil han decomissat diners en efectiu, dispositius electrònics i vehicles.

ARXIVAT A:
PolicialMigracions
Anar al contingut