La T-10, el títol més utilitzat actualment
La T-10, el títol el més utilitzat actualment
Barcelona

Desarticulada una xarxa de falsificació de bitllets de transport públic a gran escala

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme una operació que ha acabat amb deu detinguts acusats de falsificar títols de transport públic a gran escala. Es calcula que l'estafa podria haver causat unes pèrdues superiors a un milió d'euros al metro el passat 2011.

RedaccióActualitzat
Les falsificacions, de gran qualitat segons els Mossos d'Esquadra, se centraven en els bitllets T-10 i T-50/30. Es duien a terme un laboratori que la xarxa tenia a Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès oriental, on les autoritats han intervingut material suficient per a la falsificació d'un milió de títols.

El nivell de les falsificacions era tan alt que l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) va haver d'avançar la incorporació dels hologrames als bitllets, fet que ha permès inhabilitar a partir del febrer tots els títols falsos.

La xarxa ja havia començat a treballar en aquest sentit i havia intentat importar els hologrames des de l'Índia, així com havia començat a falsificar els títols de transport de Madrid. Malgrat tot, l'operació policial se'ls ha avançat i ha pogut desarticular la banda abans que iniciés la distribució dels bitllets.

Aquests eren introduïts al mercat a través d'una quarantena d'estancs i quioscos sense que els propietaris en tinguessin constància, així com a través de xarxes d'amistats. Aquestes últimes podien adquirir els bitllets a un preu d'entre sis i set euros davant els 9,25 del bitllet autèntic.
Anar al contingut