Paquets de cocaïna decomissats (Efe/David Fernández)

Desarticulada la xarxa més gran de tràfic de cocaïna a Europa, amb 61 detinguts

A Espanya s'han detingut 13 persones en una operació coordinada per la Policia Nacional amb les policies d'altres països per desarticular l'anomenat càrtel dels Balcans

Laura GalanActualitzat

S'han detingut 61 persones  -13 a Espanya-, s'han confiscat més de quatre tones de cocaïna i s'han intervingut 600.000 euros. Segons la Policia Nacional, es tracta de la desarticulació de la xarxa més gran de cocaïna d'Europa, l'anomenat càrtel dels Balcans, integrat per ciutadans de Sèrbia, Croàcia i Montenegro.

Les detencions a Espanya s'han fet a Màlaga, Madrid, Tarragona, Girona i València. A Màlaga s'ha detingut un ciutadà de Montenegro que s'ocupava de la logística de l'entrada de droga des de Sud-amèrica per distribuir-la cap a Europa.

La investigació va començar fa tres anys, el 2018, quan es va assaltar un veler en alta mar a l'Atlàntic amb droga. Aleshores es van detenir dos ciutadans croats i un nord-americà i es van intervenir 1,4 tones de cocaïna.

La Policia mostra tot el material intervingut en la desarticulació de la Xarxa de tràfic de cocaïna (Efe/David Fernández)

L'operació, que porta per nom "Musala", l'ha coordinat la Policia Nacional en col·laboració amb les autoritats policials d'Alemanya, Colòmbia, Croàcia, Eslovènia i Sèrbia i amb la participació de l'Europol.

Segons la Policia, el càrtel era una amenaça per a la seguretat dels països de l'est. Entre els integrants hi havia paramilitars que, a més del tràfic de drogues, també es dedicaven al robatori domicilis i cotxes, blanqueig de capitals, extorsions i segrestos.

Els paquets de droga confiscada ara estaven marcats amb les paraules "jaguar" i "bottega", dues marques italianes de luxe amb què l'organització distingia la qualitat del material.

Marterial decomissat per la policia en l'operació 'Musala' (Efe/David Fernández)

A més de la cocaïna, també s'han intervingut 2.569 quilos de marihuana, 173 d'haixix, 12,5 d'heroïna, 30 litres d'amfetamina, i més de 6 milions d'euros en efectiu, nou vehicles d'alta gamma, cinc motos, una arma de foc i 300 cartutxos.

L'Audiència Nacional ha decretat l'ingrés a la presó per a tots els detinguts.

ARXIVAT A:
DroguesPolicial
Anar al contingut