Immigrants rescatats per la guàrdia costanera
Immigrants rescatats per la guàrdia costanera
Roma

Desapareixen desenes d'immigrants en l'enfonsament d'un pesquer sobrecarregat al Mediterrani

La marina italiana ha rescatat 130 supervivents, 45 cossos i continua amb la recerca

RedaccióActualitzat

Desenes d'immigrants han desaparegut aquest divendres després de l'enfonsament d'un vaixell pesquer sobrecarregat en aigües de Líbia, el tercer en els tres últims dies. 

Els guardacostes italians s'encarreguen de la coordinació de l'ajuda a la zona, i han llençat una trucada a les naus que es trobaven pels voltants.

Han avisat que unes "350 persones eren al mar". Per la seva banda, la marina italiana a fet saber del rescat de 130 supervivents, de la recuperació de 45 cossos d'aquest naufragi i ha informat que continuarà amb la recerca.

Després de quatre dies excepcionals en què més de 10.000 immigrants han necessitat ajuda a la costa de Líbia, aquest divendres, més de quinze barques s'han trobat amb problemes al mar.

Una setmana fatídica

Aquest dimecres, l'enfonsament d'un gran vaixell d'arrossegament sobrecarregat va fer cinc morts i centenars de desapareguts. Va haver-hi 550 supervivents, molts dels quals van explicar que havien perdut a un membre de la família o a algun company de viatge.

El dijous, un altre naufragi en l'àrea es va cobrar de 20 a 30 morts, segons el portaveu de l'"operació Sophia", la força naval anticontrabandistes europea.

L'arribada d'immigrants procedents de Líbia oscil·la segons les èpoques, alternant-se períodes de calma i sortides massives. L'afluència d'aquesta setmana es pot considerar excepcional, però les arribades registrades des del començament del 2016 es mantenen similars a les dels dos últims anys a la península d'Itàlia.

D'acord amb les xifres d'ACNUR, fins al 25 de maig, 37.785 persones han arribat a Itàlia des del començament d'any.

Anar al contingut